Μεγάλα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου - Θέρμου


 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να καλυφθούν τα μεγάλα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου - Θέρμου

Προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου - Θέρμου, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν, ζητούν με Ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Συγκεκριμένα:

«Σε περιοδεία που πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Αιτωλοακαρνανία συναντήθηκε με συλλόγους και σωματεία εργαζομένων στην περιοχή. Ανάμεσα σε αυτούς συναντήθηκε και με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου - Θέρμου "Κοσμάς ο Αιτωλός".

Στο υπόμνημα που παρέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι τα περισσότερα από τα αιτήματά τους τα έχουν αναδείξει αρκετές φορές, ωστόσο παραμένουν άλυτα και προστίθενται νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής.

Στο υπόμνημά τους οι εκπαιδευτικοί ζητούν να υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί κάθε χρόνο σύμφωνα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης, λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων. Να υπάρξει εξίσωση εργασιακών δικαιωμάτων μεταξύ των μονίμων δασκάλων και των αναπληρωτών. Να καταργηθούν οι τρίμηνες συμβάσεις για τους αναπληρωτές δασκάλους, καθώς και να υπάρχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία με πλήρες ωράριο.

Ακόμα, ζητούν να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος που επιβάλλει την αξιολόγηση στα σχολεία και να υπάρξουν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με κυριότερο μέτρο την αραίωση του μαθητικού πληθυσμού στις σχολικές αίθουσες. Να στελεχωθούν τα σχολεία με σχολικό νοσηλευτή/τρια και ψυχολόγο/ κοινωνικό λειτουργό.

Επίσης, ζητούν να στελεχωθούν τα Τμήματα Ένταξης με το απαραίτητο προσωπικό και να υπάρξει Παράλληλη Στήριξη σε κάθε μαθητή που το δικαιούται. Να ληφθεί μέριμνα για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία καθώς και να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τους Δήμους και να ενταχθούν όλα τα σχολεία που έχουν Ολοήμερα Τμήματα στη σίτιση των μαθητών, καθώς υπάρχουν μαθητές από φτωχές οικογένειες που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα σίτισης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την:

- Πραγματοποίηση των αναγκαίων μόνιμων διορισμών δασκάλων για την κάλυψη των μεγάλων κενών που προκύπτουν λόγω συνταξιοδοτήσεων στην περιοχή Αγρινίου - Θέρμου.

- Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτών δασκάλων και την κατάργηση των τρίμηνων συμβάσεων.

- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.

- Λήψη μέτρων κατά της πανδημίας, καθώς και την αραίωση του μαθητικού πληθυσμού στις σχολικές αίθουσες.

- Επαρκή χρηματοδότηση όλων των σχολείων από τους Δήμους.

- Ένταξη όλων των σχολείων που έχουν Ολοήμερα Τμήματα στη σίτιση».

902.gr

Νεότερη Παλαιότερη