Ξεκινούν οι εργασίες στο κτηριακό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου



 Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση εκτέλεσης του

έργου «Βελτίωση Υποδομών (Ενίσχυση-Επισκευή των Κτηρίων Πρώην Μηχανουργείου (κτήριο Α) και πρώην Ξυλουργείου (κτήριο Β) κτηριακού συγκροτήματος ΕΠΑΛ Ναυπάκτου», συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 2.258.075,53 ευρώ.  Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στην ανακατασκευή των εργαστηρίων του πρώην Μηχανουργείου και του πρώην Ξυλουργείου του ΕΠΑΛ, αλλά και σε αναγκαίες επεμβάσεις στο υπόλοιπο κτήριο της σχολικής μονάδας όπως στατική ενίσχυση, οικοδομικές εργασίες επισκευής-ανακαίνισης, αλλά και η ενεργειακή αναβάθμισή της.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρουσία του Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννη Παπαϊωαννίδη, ο κ.Γκίζας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα έργο, η διαδικασία μελετών του οποίου ξεκίνησε τη δημοτική περίοδο 2011-2014 επί δημαρχίας Γιάννη Μπουλέ.  Για αρκετά χρόνια όμως δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί ώστε να ενταχθεί προς χρηματοδότηση.  Σε συνεργασία με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, ολοκληρώσαμε τις μελέτες, εκδώσαμε την οικοδομική άδεια και έτσι, την άνοιξη του 2020, εντάχθηκε από τον Περιφερειάρχη κ.Νεκτάριο Φαρμάκη στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και σήμερα είμαστε στην ευτυχή θέση να υπογράφουμε την έναρξη των εργασιών.

Τα ζητήματα σχολικής στέγης βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Με μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας ενέργειες δίνουμε λύσεις σε ζητήματα που για χρόνια ταλαιπωρούν τη σχολική μας κοινότητα. Το ζήτημα του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου μας απασχόλησε έντονα από την πρώτη στιγμή, καθώς αποτελεί ένα σχολικό συγκρότημα που εξυπηρετεί τις ανάγκες επαγγελματικής εκπαίδευσης εκατοντάδων μαθητών τόσο του δήμου μας όσο και των όμορων δήμων.  Με την ολοκλήρωση των εργασιών βελτίωσης των υποδομών του θα παραδώσουμε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας ένα ασφαλές περιβάλλον σύγχρονων προδιαγραφών».

Νεότερη Παλαιότερη