“ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ” ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

Δελτίο Τύπου 
 
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 

 
Αυτή την εβδομάδα, οι Τοπικές Οργανώσεις του κόμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!» εκλέγουν νέα προεδρεία, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, που προβλέπει 2ετή θητεία στα τοπικά διοικητικά όργανα.

Οι αρχαιρεσίες ξεκίνησαν την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 18 Απριλίου, καθώς διεξάγονται με ένα υβριδικό σύστημα φυσικής και διαδικτυακής παρουσίας, ενώ η διαδικασία των εκλογών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ είναι το πρώτο ελληνικό κόμμα που καθιέρωσε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες από την ιδρυτική του συνδιάσκεψη το 2012 μέχρι σήμερα, κάνοντας πράξη την πάγια θέση του για πλήρη ψηφιοποίηση του Δημοσίου.  

Η διοργάνωση ξεκίνησε με κοινή διαδικτυακή συνδιάσκεψη όλων των Γενικών Συνελεύσεων της χώρας με πυρήνα το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην κεντρική αίθουσα του οποίου συνεδρίασαν οι Τοπικές Οργανώσεις της Αττικής. Αντίστοιχες συνελεύσεις υπήρξαν σε ανάλογες αίθουσες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.  

Ο πρόεδρος της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΞΑΝΑ!» Θάνος Τζήμερος, απηύθυνε χαιρετισμό, εξαίροντας τον αγώνα των Τοπικών Οργανώσεων και των τοπικών στελεχών που διαθέτουν χρήματα, χρόνο, και δεξιότητες υψηλού επιπέδου με μόνο στόχο να γίνει η χώρα ένα σύγχρονο, σοβαρό κράτος που θα σέβεται τους πολίτες του και θα τους αφήνει να δημιουργούν και να προκόβουν.

 

 

Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν ο πρόεδρος της «ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ», Φαήλος Κρανιδιώτης, ο βουλευτής Α’ Αθηνών και επικεφαλής της πλατφόρμας «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Γενικός Διευθυντής της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΞΑΝΑ!», Γιάννης Σαρρής, ο Συντονιστής Τοπικών Οργανώσεων, Θεοδόσης Μπίλης, ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου, Νίκος Αντιμησιάρης, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Τ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Πανίδης, καθώς και η απερχόμενη Πρόεδρος της Τ.Ο. Νότιου τομέα - Πειραιά, Νίκη Ευγενίδου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις των Τοπικών Οργανώσεων, με τον απολογισμό των διοικητικών συμβουλίων τους, την εκλογή εφορευτικών επιτροπών και την υποβολή υποψηφιοτήτων για τα νέα Συμβούλια.

 

 

Ήδη είναι ανοιχτή η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με την οποία, μέχρι τη Δευτέρα, θα αναδειχθούν τα νέα Συμβούλια, που θα επωμισθούν το βάρος της συμμετοχής στις εκλογές.

Η “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ”, συμμετέχοντας μαζί με την “ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ” του Φαήλου Κρανιδιώτη και την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σε ένα ευρύτερο συνασπισμό φιλελεύθερων πατριωτικών δυνάμεων, φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει στη Βουλή τη φιμωμένη και λεηλατημένη από την υπερφορολόγηση παραγωγική τάξη της χώρας.



Τον Φεβρουάριο του 2021 η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη αποφάσισαν να συμπράξουν στις επόμενες εθνικές εκλογές, με κύρια προτάγματα την υλοποίηση των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, την απελευθέρωση της Οικονομίας από τα δεσμά του κεντρικού σχεδιασμού και την προστασία της χώρας από την ισλαμική απειλή. Η σύμπραξη ονομάζεται «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και επικεφαλής είναι ο Θάνος Τζήμερος.
Νεότερη Παλαιότερη