Πάτρα: Η κατάθεση «κλειδί» που έστειλε την Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ – Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη

 


Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, τοποθετήθηκε σχετικά με την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνα είναι μια ουσία που πλέον χρησιμοποιείται από κτηνιάτρους για να ναρκώνουν μεγάλα ζώα, όπως άλογα. Την υπόθεση φέρεται πως έδεσε με την κατάθεσή του ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, πως ο ιατροδικαστής στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι η χορήγηση της ουσίας ήταν ενδοφλέβια. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Μπουζιάνη τα εργαστήρια που πραγματοποίησαν την τοξικολογική ανάλυση κατάφεραν να ανιχνεύσουν την ουσία διότι αυτή δεν είχε προλάβει να μεταβολιστεί από τον οργανισμό του άτυχου κοριτσιού.

Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής βιοχημείας και βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στην κεταμίνη, την ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και ουσιαστικά οδήγησε στη λύση του μυστηρίου.

«Είναι περίεργη η εμπλοκή της στις συγκεκριμένες υποθέσεις, μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Χρησιμοποιείται κυρίως στην κτηνιατρική και ανήκει στα ‘διαχωριστικά’ αναισθητικά. Το δίνεις και μειώνονται οι αντιστάσεις».

Όπως σημείωσε ο κ. Κουρέτας: «Το ενδιαφέρον είναι ότι η κεταμίνη εμπλέκεται σαν φάρμακο βιασμού διότι κάμπτει τις αντιστάσεις. Αν το δώσεις σε μεγάλες δόσεις μπορείς να σκοτώσεις».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η προμήθεια της συγκεκριμένης ουσίας είναι εύκολο να γίνει, ενώ όπως λέει, μπορεί να χορηγηθεί μέσω ένεσης. «Μπορείς να προκαλέσεις πολλά πράγματα, εξαρτάται από τις δόσεις».

Πηγή

tromaktiko.gr

Νεότερη Παλαιότερη