Τιμήθηκε η ιστορική Μάχη της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι

 
Τη «Μάχη» της Κλείσοβας που ανέδειξε σε μέγιστο βαθμό τον ηρωισμό των λίγων Ελλήνων τίμησε σήμερα ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου μαζί με τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος».

196 χρόνια από την Μάχη της Κλείσοβας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Συμμετείχαν ο Μουσικός Όμιλος «Ιωσήφ Ρωγών» και η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Ι.Π Μεσολογγίου, με ανάγνωση αποσπασμάτων από τους μαθητές, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας, Ελένης Πλακίδα.

Ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος κατέθεσε στεφάνι στα Ιερά νερά της Κλείσοβας και συνεχάρη για την διοργάνωση τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» καθώς και όλους τους συμμετέχοντες ενώ σε δήλωσή του με αφορμή την σημερινή ημέρα δήλωσε: «Τιμούμε σήμερα τη μάχη της Κλείσοβας που έγινε στις 25 Μαρτίου 1826. Από πιο συγκλονιστικές και αιματηρές συγκρούσεις κατά τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, αλλά και ανάμεσα στις θρυλικότερες μάχες της παγκόσμιας στρατιωτικής ιστορίας. Οι λιγοστοί και ηρωικοί μαχητές δίδαξαν θάρρος, γενναιότητα κι αυταπάρνηση. Τους αποδίδουμε σήμερα τιμές ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης για την θυσία που έκαναν τότε ώστε εμείς να είμαστε σήμερα ελεύθεροι»..

29dytika.gr

Νεότερη Παλαιότερη