Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας


 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ, τονίζοντας πως ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος αποτελεί πάγιο δημοκρατικό αίτημα και ταυτόχρονα ώριμη ανάγκη που εκπορεύεται, πρώτα απ’ όλα, από την ανάγκη της πλήρους κατοχύρωσης της ελευθερίας συνείδησης. Όπως είναι γνωστό στον ελληνικό λαό από τη μακρόχρονη εμπειρία του, το ΚΚΕ ουδέποτε διαχώρισε τους εργαζόμενους σε θρησκευόμενους και μη. Στάθηκε πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στο θρησκευτικό συναίσθημα και στις παραδόσεις του λαού.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε πως αυτό είναι το μέγιστο ακανθώδες θέμα για το οποίο βέβαια απαιτείται μια καλύτερη ουσιαστική, νομική και πολιτική προετοιμασία. Σε κάθε περίπτωση, το ΚΚΕ θεωρεί σημαντικό να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία καθώς και συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των κληρικών, ιδιαίτερα των κατώτατων βαθμίδων, του λεγόμενου δηλαδή λαϊκού κλήρου. Μάλιστα, το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου παλιότερα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε επίσης ότι πρέπει να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα των οργανικών θέσεων των εφημερίων της Εκκλησίας της Ελλάδας και των λοιπών εκκλησιαστικών καθεστώτων όπως της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, μέσω της επικαιροποίησης του αριθμού των εφημεριακών θέσεων στον αριθμό που να ανταποκρίνεται στην υφιστάμενη κατάσταση και στην κάλυψη των αναγκών με τα ισχύοντα πληθυσμιακά δεδομένα.

 902.gr

Νεότερη Παλαιότερη