Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας & ψήφοι υποταγής

 


Δελτίο Τύπου 
 
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022

 

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας & ψήφοι υποταγής

 
Διαβάζουμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργανώνει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον των δομών, τις οποίες θέλει να κατασκευάσει η Κυβέρνηση, στη Βάστρια της Λέσβου και στο Θολό της Χίου.

Το ότι σ’ αυτές τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πρωτοστατεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που, όταν ήταν κυβέρνηση, άνοιξε τα σύνορα και γέμισαν τα νησιά με μετανάστες, θα το αφήσουμε ασχολίαστο.

Αυτό που θα θέλαμε να σχολιάσουμε είναι η στάση των Τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και των δύο δημάρχων (Χίου και Μυτιλήνης), οι οποίοι θεωρούν ότι το Μεταναστευτικό θα αντιμετωπισθεί με την κατασκευή των δύο δομών.

Προεκλογικά, η Νέα Δημοκρατία είχε υποσχεθεί ότι θα ασχοληθεί σοβαρά με αυτό θέμα, αλλά, από όσο φαίνεται, ως Κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει μισή λύση στο πρόβλημα. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι ροές των μεταναστών έχουν μειωθεί, όπως και ο αριθμός αυτών που παραμένουν υπό περιορισμόν. Όμως, η ύπαρξη των δομών στα νησιά φοβίζει τους κατοίκους. Κανείς δεν τους εγγυάται ότι, στο μέλλον, δεν θα ανοίξει κάποιος τα σύνορα και δεν θα ξαναγεμίσουν αυτές με νέους μετανάστες.

Αν οι παραπάνω παράγοντες θέλουν να μην υπάρχουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, θα πρέπει να πιέσουν την Κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικά μέτρα. Οι μισές λύσεις προκαλούν προβλήματα και, στην εν λόγω περίπτωση, παρέχουν τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως το κόμμα, που προσπαθεί να σώσει τα νησιά από τις νέες δομές.

 

An image
Κέντρο Υποδοχής στη Σάμο
An image
Κέντρο Υποδοχής στη Χίο

 

Η “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” έχει προτείνει να αντιγράψουμε την Αυστραλία, ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεται τους παράνομους μετανάστες, δηλαδή να συγκροτήσουμε δομές σε ακατοίκητα νησιά, μακριά από τα τουρκικά παράλια, ώστε να μη μπορεί η Τουρκία να θέσει θέμα κυριαρχίας. Απομακρύνοντας τις δομές από τις κατοικημένες περιοχές της Ελλάδας, κανένας συμπολίτης μας δεν θα ξαναβιώσει αυτά που πέρασαν οι νησιώτες, τα τελευταία χρόνια.

Προτείνει, επίσης, την απαγόρευση αιτήματος Ασύλου σε παράνομους μετανάστες, όπως ακριβώς κάνει και η Αυστραλία. Δηλαδή, όποιος μπαίνει παράνομα, ή θα επιστρέψει αεροπορικώς  στην πατρίδα του ή θα απελαθεί, π.χ. στην Τουρκία, ή θα παραμείνει στο ακατοίκητο νησί, μέχρι την απέλασή του.

Και μόνο η ανακοίνωση αυτών των μέτρων θα αποτρέψει όσους σχεδιάζουν να μπουν στην Ελλάδα παράνομα και, σε ελάχιστο χρόνο, οι ροές των μεταναστών θα μηδενιστούν

 

 

Τον Φεβρουάριο του 2021 η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Φαήλου Κρανιδιώτη αποφάσισαν να συμπράξουν στις επόμενες εθνικές εκλογές, με κύρια προτάγματα την υλοποίηση των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, την απελευθέρωση της Οικονομίας από τα δεσμά του κεντρικού σχεδιασμού και την προστασία της χώρας από την ισλαμική απειλή. Η σύμπραξη ονομάζεται «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και επικεφαλής είναι ο Θάνος Τζήμερος.
Νεότερη Παλαιότερη