Νέο θρίλερ για τον Μητροπολίτη Κοσμά-αρνείται τη διασωλήνωση


Δραματικά, απρόσμενα και ιδιαίτερα είναι όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στο Νοσοκομείο Αγρινίου αναφορικά με την υγεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά που νοσεί από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι ιατροί κρίνουν αναγκαία πλέον τη διασωλήνωση του αλλά ο ίδιος φέρεται να την αρνείται επίμονα.

Παράλληλα σε περίπτωση που τελικώς διασωληνωθεί εξετάζεται το ενδεχόμενο διακομιδής του στον Ευαγγελισμό με τις εκεί αρχές να έτοιμες για αυτό το ενδεχόμενο.

Δεν είναι κρυφό πως ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας υπήρξε αρνητικός εξ αρχής στο να εισαχθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα παρά τις εισηγήσεις ιατρών και εκκλήσεις οικείων του. ΄

Τελικώς το απόγευμα της Τετάρτης διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου του χορηγήθηκε οξυγόνο και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του .

Στην πορεία όμως οι γιατροί συνέκλιναν στην άποψη πως τα δεδομένα επιβάλλουν διασωλήνωση και τότε ξεκίνησε ένας νέος κύκλος «διαβουλεύσεων» χωρίς προς το παρόν κατάληξη.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης 

Η Μητρόπολη νωρίτερα σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση για την υγεία του Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά .

«Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό», καταλήγει η ανακοίνωση που έχει ως εξής:

«Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και αντιμετωπίζοντας ήπια τα συμπτώματα του κορονοϊού παρέμεινε στην οικία του, υπό την καθοδήγηση των ιατρών του.

Σήμερα το απόγευμα κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς του να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιο άμεση παρακολούθηση.

Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό».

Νεότερη Παλαιότερη