Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Τοκάκη στο Δημοτικό Θεάτρο Πειραιά με καταγωγή από την Χρυσοβίτσα του δήμου Θέρμου

 Αναφορά για την εκδήλωση  έκανε  ο  Δήμαρχος θέρμου  Σπυρίδων Κωνσταντάρας ,στην προσωπική του σελίδα, για την εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε  στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά,  όπου εγκαινιάσθηκε η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Τοκάκη με καταγωγή από την Χρυσοβίτσα του δήμου Θέρμου: 

"Σε μια συγκινητική εκδήλωση  στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά,  εγκαινιάσθηκε η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Τοκάκη: «Με τα μάτια της ψυχής» που είχε διάρκεια από τις 23 έως 28 Νοεμβρίου .

Ο Βασίλης Τοκάκης καταγόταν από την Χρυσοβίτσα του δήμου Θέρμου και αποτελούσε για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε  έναν επίλεκτο φίλο και πατριώτη. 

Η έκθεση διοργανώθηκε από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στον στενό συνεργάτη του Δημάρχου στον τομέα της επικοινωνίας, που «έφυγε» πρόωρα, σε ηλικία 44 ετών, τον περασμένο Ιούλιο .

Το κοινό έχει την ευκαιρία να δει μια αθέατη πλευρά του, που είχε σχέση με την ενασχόλησή του με την τέχνη της φωτογραφίας. Ο Βασίλης Τοκάκης άφησε παρακαταθήκη έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών. Φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ευαισθησία του για τη ζωή και αποκαλύπτουν ακόμα ένα κρυφό ταλέντο του, που λίγοι γνώριζαν.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας για τον συνεργάτη του στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Ο Βασίλης ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος για όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του. Είναι πολύ πρόσφατη η απώλειά του για να είμαστε ψύχραιμοι, όταν κουβεντιάζουμε για εκείνον. Κάθε φορά που μπαίνω στο γραφείο του – μια πόρτα μας χώριζε – μου έρχονται οι μνήμες από τις καλές, αλλά και από τις δύσκολες στιγμές μας. Είναι πολύ σημαντικό που ο Βασίλης μάς άφησε παρακαταθήκη τα γραπτά του και τις φωτογραφίες του, καθώς έχουμε έναν παραπάνω λόγο, να τον θυμόμαστε, να τον διαβάζουμε και να παίρνουμε τα μηνύματα που αυτός ήθελε να μεταδώσει. Ένας άνθρωπος με πολύ ισχυρό αξιακό κώδικα, με πολύ ισχυρές αρχές, παράλληλα και ευαισθησίες. Ένας καλός συνεργάτης και άριστος οικογενειάρχης.  Ο Βασίλης μάς ήθελε δυνατούς, να προχωράμε, να προοδεύουμε. Είναι βέβαιο ότι όλοι εμείς που είχαμε στενή σχέση μαζί του θα συνεχίσουμε να τον τιμούμε, να τον θυμόμαστε και να τον αγαπάμε».

Εύχομαι να βρεθεί ο χρόνος και ο τόπος πραγματοποίησης μιας παρόμοιας έκθεσης στην Πόλη μας -το Θέρμο- για να τιμηθεί η μνήμη του Βασίλη Τοκάκη από όλους εμάς τους πατριώτες του !"

Σπύρος Κωνσταντάρας

Νεότερη Παλαιότερη