Πώς θα καθαρίσετε τέλεια κάθε τύπο μπανιέρας!

Σκληροί λεκέδες στη μπανιέρα; Βρήκαμε μερικούς εύκολους τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτούς και να ... καθαρίσετε τέλεια κάθε τύπο μπανιέρας, χωρίς να καταστρέψετε το υλικό της και χωρίς να καταφύγετε σε σκληρά χημικά καθαριστικά. Ανακαλύψτε από τι υλικό είναι η
μπανιέρα σας Πρέπει να μάθετε από τι υλικό είναι φτιαγμένη η μπανιέρα σας, προκειμένου να μην προκληθεί κάποια ζημιά από κάποιο καθαριστικό.

 Έτσι: Πορσελάνινες μπανιέρες, οι οποίες είναι φτιαγμένες από πέτρα, είναι οι πιο ανθεκτικές στα καθαριστικά. Εμαγιέ μπανιέρες είναι συνήθως οι παλιότερες και είναι ευαίσθητες στα σκληρά καθαριστικά και στα λευκαντικά. Εάν χρησιμοποιήσετε καθαριστικά με ισχυρό οξύ ή λευκαντικούς παράγοντες μπορεί να εμφανίσουν σκουριά και καφέ λεκέδες. Ακρυλικές μπανιέρες. Εάν η μπανιέρα σας είναι ακρυλική μην χρησιμοποιήσετε ελαφρόπετρα ή σκληρά σφουγγάρια, γιατί ενδέχεται να προκληθούν γρατζουνιές.

 Πώς να καθαρίσετε μια πορσελάνινη μπανιέρα Χρησιμοποιήστε μια καθαριστική πούδρα (όπως το Αzax). Βάλτε λίγη ποσότητα μαζί με μερικές σταγόνες νερό, προκειμένου να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα πάνω στους λεκέδες. Με ένα σφουγγαράκι πιάτων, με την άγρια μεριά, τρίβετε την κρέμα πάνω στον λεκέ. Εάν οι λεκέδες εξακολουθούν να μην φεύγουν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ελαφρόπετρα. Προσοχή, όμως, να είστε σίγουροι ότι η μπανιέρα σας είναι πορσελάνινη, αλλιώς θα δημιουργηθούν φθορές. Για πιο επίμονους λεκέδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πάστα που φτιάξατε με πούδρα και νερό και να την τοποθετήσετε για 15-30 λεπτά πάνω στους λεκέδες και έπειτα να τρίψετε με την άγρια μεριά ενός σφουγγαριού.

 Πώς να καθαρίσετε μια εμαγιέ μπανιέρα Για γενικό καθάρισμα χρησιμοποιήστε κάποιο καθαριστικό από τα πολλά που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ, χωρίς, όμως, λευκαντικούς παράγοντες. Σε σημεία όπου υπάρχουν επίμονοι λεκέδες βάλτε λίγο σαμπουάν πάνω στοn λεκέ και αφήστε το για λίγα λεπτά. Μετά ξεβγάλτε με ζεστό νερό. Το σαμπουάν είναι φτιαγμένο για να καθαρίζει τα έλαια που υπάρχουν στην ανθρώπινη επιδερμίδα και προκαλούν την βρωμιά στην μπανιέρα. Για πολύ σκληρούς λεκέδες χρησιμοποιήστε φωσφορικό νάτριο. Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για πολύ δύσκολους λεκέδες και υπολείμματα σαπουνιού. Διαλύστε σε 4,5 λίτρα ζεστό νερό μια κουταλιά φωσφορικό νάτριο. Προσοχή, δεν το διαλύετε μέσα σε άλλα απορρυπαντικά. Αποφύγετε λευκαντικά και καθαριστικά με ισχυρό οξύ, γιατί προκαλούν καφέ λεκέδες και σκουριά στην μπανιέρα. 

Σε επίμονους λεκέδες το υπεροξείδιο του υδρογόνου κάνει θαύματα. Αναζητήστε ένα απορρυπαντικό που να περιέχει 3% υπεροξείδιο. Φτιάξτε μια πάστα βάζοντας δύο μέρη μαγειρική σόδα και ένα μέρος υπεροξείδιο του υδρογόνου και ανακατέψτε καλά. Βάλτε την πάστα πάνω στους λεκέδες και αφήστε την για 30-60 λεπτά. Στην συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Μαγική γόμα». Αυτά τα ειδικά σφουγγάρια, τα οποία βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ, αποδυναμώνουν τις βρωμιές και κάνουν πιο εύκολη την αφαίρεσή τους με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Τρίψτε την βρωμιά με ένα υγρό σφουγγάρι. Πώς να καθαρίστε τις ακρυλικές μπανιέρες Καθαρίζετε συχνά την μπανιέρα σας.

 Οι ακρυλικές μπανιέρες χρειάζονται πιο συχνό καθάρισμα από τις άλλες. Μια φορά την εβδομάδα είναι συνήθως αρκετό. Χρησιμοποιήστε ξύδι. Ψεκάστε τις περιοχές που είναι βρώμικες με ένα μείγμα από νερό και ξύδι και αφήστε για 30-45 λεπτά. Τρίψτε ελαφρά και έπειτα ξεβγάλτε με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πιάτων με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε απαλά σφουγγάρια για να αποφύγετε τις γρατζουνιές. Χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά, γιατί το ακρυλικό συχνά καταστρέφεται από σκληρά απορρυπαντικά. Απόφυγε ελαφρόπετρες. Αποφύγετε γυαλιστικά. Οι ακρυλικές μπανιέρες γυαλίζουν από την φύση τους και είναι σχεδιασμένες να διατηρούν τη λάμψη τους χωρίς ειδικά γυαλιστικά. Φυσικό καθάρισμα χωρίς χημικά απορρυπαντικά 

Για να απομακρύνετε τα άλατα και τα υπολείμματα σαπουνιού από τη μπανιέρα σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γκρέιπφρουτ και χοντρό αλάτι. Κόψτε στη μέση το γκρέιπφρουτ και πασπαλίστε το με αλάτι. Αφού βρέξετε τη μπανιέρα σας και ρίξετε στην επιφάνειά της αλάτι, τρίψτε τη καλά με το γκρέιπφρουτ, ανανεώνοντας συχνά το αλάτι. Τέλος, την ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε τα πλακάκια, τον νιπτήρα και τη λεκάνη σας.

Για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από όλες τις επιφάνειες, φτιάξτε μια πάστα από σόδα (3 κουταλιές της σούπας σόδα και 1 νερό). Βάλτε την κρέμα πάνω στον λεκέ, αφήστε την για λίγη ώρα και μετά τρίψτε και σκουπίστε την.

Για την αφαίρεση της μούχλας από τη μπανιέρα τοποθετήστε σε ένα μπουκάλι σπρέι 1/2 φλιτζάνι οξυζενέ και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Ψεκάστε με αυτό την μπανιέρα και αφήστε το να δράσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια τρίψτε τις επιφάνειες με μια βούρτσα και ζεστό νερό. Το μείγμα είναι καλό να φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή, γιατί το οξυζενέ χάνει τη δύναμή του με τη πάροδο του χρόνου.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ένα μείγμα από σόδα και ξύδι. Το ξύδι ειδικά θα εμποδίσει την επανεμφάνιση της μούχλας για αρκετό καιρό. tampouloukia.gr

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη