Κάντε σύγχρονο το σπίτι σας με πανεύκολους τρόπους στην στιγμή

Είτε βρεθήκατε να μένετε στο κλασικά διακοσμημένο σπίτι των... γονιών σας, είτε είχατε επιλέξει αυτού του είδους τη διακόσμηση όταν πρωτομπήκατε, πλέον χρειάζεστε άμεσα μια αλλαγή. Η μοντέρνα διακόσμηση δεν είναι ούτε δύσκολη ούτε ακριβή. Ορίστε πώς θα την κατακτήσετε. Κρεμάστε σύγχρονα έργα τέχνης Ένας πολύ απλός τρόπος για να μετατρέψετε ένα κλασικό σαλόνι (ή και ολόκληρο το σπίτι) σε μοντέρνο είναι να κρεμάσετε στους τοίχους σύγχρονα έργα τέχνης. Ψάξτε για πίνακες με χρώματα που να ταιριάζουν με τη διακόσμησή σας έτσι ώστε να δέσουν όμορφα μεταξύ τους. Μπορείτε ακόμα και να φτιάξετε τον δικό σας πίνακα που να ταιριάζει απόλυτα με το ύφος που θέλετε να δημιουργήσετε. Ένα σύγχρονο έργο τέχνης σίγουρα μπορεί να μεταμορφώσει ένα ολόκληρο δωμάτιο από κλασικό σε μοντέρνο.
 Αλλάξτε διάταξη στα βιβλία σας Από πάντα ο κόσμος συνήθιζε να τοποθετεί (για κάποιον ανεξήγητο λόγο) καθέτως τα βιβλία στις βιβλιοθήκες του. 

Επομένως, βάζοντάς τα οριζοντίως το ένα πάνω στο άλλο μπορείτε να κάνετε ένα απλό αλλά όμορφο update στο σαλόνι σας. Για να κάνετε ακόμα πιο μοντέρνο το σημείο που έχετε τα βιβλία σας -είτε στη βιβλιοθήκη είτε σε κάποιο άλλο σημείο- μπορείτε να τοποθετείτε οριζοντίως μια μικρή στοίβα βιβλίων, να βάζετε ένα διακοσμητικό δίπλα και μετά πάλι άλλη μια μικρή στοίβα με βιβλία. Έτσι θα ξεφύγετε από την κλασική (και βαρετή) εμφάνιση της βιβλιοθήκης που ξέρατε μέχρι τώρα. Μπορείτε ακόμα και να βάζετε μερικά βιβλία οριζοντίως και άλλα καθέτως όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή είναι να τακτοποιήσετε τα βιβλία σας οριζοντίως και όχι καθέτως. Φωτίστε τον χώρο 

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να κάνετε πιο φρέσκο (και επομένως μοντέρνο) ένα σπίτι είναι να το γεμίσετε με φωτεινά χρώματα. Ένα πλούσιο καναρινί, ένα έντονο ροζ, ένα βαθύ γαλάζιο ή ένα μεντί (που αποτελεί και τη νέα τάση στα χρώματα για φέτος) μπορούν να δώσουν μια νεανική πινελιά στον χώρο. Αντικαταστήστε ένα παλιό, παραδοσιακό τραπέζι με ένα πιο μοντέρνο έντονου χρώματος ή βάλτε μερικά χρωματιστά μαξιλάρια στους καναπέδες σας. Ένα ή και περισσότερα φωτεινά χρώματα σε έναν χώρο θα κάνουν τη διαφορά. Βάλτε την παγκοσμιοποίηση στη διακόσμησή σας Τα κλασικά έπιπλα των περισσότερων χωρών και πολιτισμών μοιάζουν λίγο-πολύ μεταξύ τους. Για να κάνετε πιο μοντέρνο το σπίτι σας απλά διακοσμήστε το με έθνικ αντικείμενα από διάφορες χώρες που θα βάλετε πάνω στο καινούργιο κίτρινο coffee table που πήρατε. 

Πάρτε διακοσμητικά από την Αφρική, την Νότια Αμερική, την Ασία και αμέσως θα δώσετε μια πιο μοντέρνα πινελιά στο σπίτι σας. Πάρτε διακοσμητικά στοιχεία που θυμίζουν άλλους λαούς για να γίνει αμέσως πιο μοντέρνο το σπίτι σας. Δημιουργήστε μια διαφορετική γωνιά Αν όλο το σπίτι σας είναι παραδοσιακά διακοσμημένο τότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια γωνιά σούπερ μοντέρνα. Βάλτε ένα μοντέρνο τραπεζάκι, μια διαφορετική καρέκλα, έναν εντυπωσιακό καθρέφτη και ένα μοντέρνο χαλάκι και φτιάξτε μια γωνιά διαβάσματος ή χαλάρωσης. Μπορείτε ακόμα και να βάλετε μια μοντέρνα ταπετσαρία σε κάποιο σημείο του σαλονιού σας. Ο χώρος θα αποκτήσει αμέσως άλλο αέρα. 

Ένα μοντέρνο χαλάκι, ένας όμορφος καθρέφτης και μια μοντέρνα καρέκλα μπορούν να δημιουργήσουν μια όμορφη, σύγχρονη γωνιά. Παίξτε με την κλίμακα Βάζοντας ένα μεγάλο διακοσμητικό στοιχείο σε έναν από τους χώρους του σπιτιού σας ίσως είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να μετατρέψετε έναν κλασικό και κάπως «επίπεδο» χώρο σε σούπερ μοντέρνο. Βάλτε, για παράδειγμα, ένα μεγάλο, μοντέρνο φωτιστικό στην κουζίνα σας που θα τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του με το που μπαίνει κάποιος σε αυτήν. Τα μεγάλα φωτιστικά τους κουζίνας μετατρέπουν έναν παραδοσιακά διακοσμημένο χώρο σε μοντέρνο.

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share