Ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να τσεκάρει κάθε άντρας για την υγεία του;

Ενδεχομένως αποτελεί ανδρικό προνόμιο η φοβία για τους γιατρούς καθώς σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει στο περιβάλλον σας, άνδρες να... αποφεύγουν την επίσκεψη στο γιατρό με κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία. Δείτε ωστόσο, με ποιους αυτό-ελέγχους μπορεί κάθε άνδρας να τσεκάρει την κατάσταση της υγείας του.
Δεδομένου ότι οι άντρες θεωρούν εαυτούς άτρωτους και απόγονους του Superman είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μην τηρούν τα ετήσια τσεκ-απ τους, ως οφείλουν, στους εαυτούς τους, πρώτα και κύρια, και στη συνέχεια σε όσους τους αγαπάνε. Γι αυτές τις περιπτώσεις που είναι «θρασύτατα» σίγουροι για την υγεία τους, αλλά ακόμα και για όσους πηγαίνουν μια φορά το χρόνο στο γιατρό, υπάρχουν κάποιες μικρές ρουτίνες αυτοπαρατήρησης και προσωπικού ελέγχου της υγείας, έτσι ώστε με αυτό τουλάχιστον τον απλό τρόπο να προληφθούν τα χειρότερα. 

Αυτό που πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλοι οι άντρες, αλλά και γυναίκες βέβαια, είναι ότι ακόμα και μικρές αλλαγές στο σώμα, ίσως είναι ενδείξεις για κάτι που χρίζει άμεσης ιατρικής βοήθειας και όσο το συντομότερο τις εντοπίσουν τόσο καλύτερο για τους ίδιους. Ακολουθούν 5 έλεγχοι που καλό θα ήταν να γίνουν κομμάτι της πρωινής ρουτίνας, όλων των ανδρών: Ελέγξτε τα μαλλιά σας Το τριχωτό της κεφαλής και η πυκνότητα αυτού είναι κομβικής σημασίας για όλους τους άντρες, γι' αυτό φαινόμενα τοπικής τριχόπτωσης είναι από τα πρώτα πράγματα που προσέχουν πάνω τους. Η κατά τόπους τριχόπτωση δεν είναι φυσική εξελιξη, όπως συμβαίνει με την σταδιακή ελάττωση της πυκνότητας της τρίχας, με τα χρόνια. Η απώλεια μαλλιών κατά τούφες υποδεικνύει έντονο στρες, το οποίο έχει οδηγήσει τα λευκά αιμοσφαίρια να επιτίθενται στους θύλακες της τρίχας, εμποδίζοντας την ανάπτυξή τους. Επιπλέον, όταν αρχίσετε να χάνετε όλο και συχνότερα τούφες από τα μαλλιά σας, δεν είναι μόνο ενοχλητικό καθώς συμβαίνει συνήθως κατά το χτένισμα και το λούσιμο, αλλά και άκρως ανησυχητικό, αφού χρόνιο στρες αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στην καρδιά και σταδιακή χειροτέρευση της μνήμης.

 Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να μάθετε να διαχειρίζεστε το καθημερινό άγχος που σας καταβάλλει, αφού να το γλιτώσετε τελειώς είναι μάλλον απίθανο. Είτε με τη βοήθεια ενός ειδικού, είτε με τη βοήθεια των φίλων, βρείτε τρόπους να αποσυμφορείτε τον εαυτό σας από τα στρεσογόνα βάρη της καθημερινότητα και θα διατηρήσετε για πολύ περισσότερο διάστημα την πλούσια κόμη σας. Ελέγξτε το στήθος σας Και οι άντρες έχουν στήθη, όπως οι γυναίκες, ακόμα και αν δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ με αυτό τον τρόπο και μέχρι τώρα τα αποκαλούσατε σκέτα «θωρακικούς μύες». Ίσως όμως αλλάξει η οπτική σας, αν δείτε ένα τα στήθη σας να μεγαλώνει αφύσικα. Όπως θα καταλάβατε και οι άντρες, εφόσον έχουν στήθη, μπορούν να πάθουν καρκίνο του μαστού και ο συνηθέστερος τρόπος να εντοπιστεί ένας όγκος ή μια κύστη στην περιοχή είναι η ψηλάφηση και αυτοπαρατήρηση του σώματος, αφού η μαστογραφία δεν συνηθίζεται στους άντρες. Ο καρκίνος στο αντρικό στήθος διαγιγνώσκεται κυρίως στα τελευταία στάδια, αφού συνήθως αγνοείται από τους πάσχοντες.

 Προτείνεται λοιπόν, μια φορά το μήνα η ψηλάφηση κατά τη διάρκεια του ντους και η παρατήρηση για τυχόν αλλοιώεσεις στο χρώμα ή το σχήμα των θηλών. Τέλος, έχετε γνώση του οικογενειακού ιστορικού υγείας, καθώς και αυτό είναι ένας μπούσουλας για το αν έχετε περισσότερες πιθανότητες να πάθετε καρκίνο του μαστού. Ελέγξτε την ούρηση σας Μια από τις μεγαλύτερες έννοιες των ανδρών, όσο περνάνε τα χρόνια είναι η εμφάνιση καρκίνου του προστάτη και ευτυχώς υπάρχει ένας προφανής τρόπος να τον εντοπίσετε και αυτός είναι η δυσκολία που έχετε κατά την ούρηση. Πιο συγκεκριμένα, ο προστάτης είναι ο αδένας που περιβάλλει το πάνω μέρος της ανδρικής ουρήθρας. Όταν αυτός πρήζεται ή αναπτύσσει όγκο, τότε μπλοκάρει την ομαλή ροή των ούρων, δυσκολεύοντας εμφανώς την ούρηση. Μόλις εντοπίσετε κάτι τέτοιο, έχει -μάλλον- έρθει η ώρα να ελέγξετε τον προστάτη σας αλλά σε καμία περίπτωση μην πανικοβληθείτε, καθώς ένας πρησμένος προστάτης δεν σημαίνει πάντα καρκίνο. Τακτικές αιματολογικές εξετάσεις θα σας κρατούν ενήμερους για την πορεία της υγείας σας, καθώς η πρόληψη και σε αυτή την περίπτωση είναι η μισή θεραπεία. Ελέγξτε το στόμα σας Αν εντοπίσετε στο στόμα, τα ούλα, τη γλώσσα ή τα χείλη σας κάποια πληγή που επιμένει και δεν μοιάζει να κλείνει, τότε θορυβηθείτε και κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό ή τον οδοντίατρό σας. 

Ο καρκίνος του στόματος είναι συνηθέστερος στους άντρες καθώς είναι παρακλάδι του ιού του HPV, που δεν διαγιγνώσκεται στους άρρενες, όπως συμβαίνει με τις γυναίκες και τις τακτικές επισκέψεις τους στο γυναικολόγο. Ελέγξτε την περιφέρειά σας Μπορεί οι γυναίκες να συνηθίζουν να μετράνε μανιωδώς την περιφέρεια της μέσης τους αλλά αν έκαναν το ίδιο και οι άντρες θα γλίτωναν, οι περισσότεροι από αυτούς, από την εμφάνιση διαβήτη και περαιτέρω προβλημάτων στην καρδιά. Η μεγάλη περιφέρεια σημαίνει και πολλά κιλά και το λίπος στην κοιλιά είναι υπεύθυνο για την συνεχή παραγωγή φλεγμονοδών ουσιών που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφράγματος και διαβήτη. Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που φροντίζει για την υγεία του είναι να αδυνατίσει, αν έχει υπερβεί το όριο των κιλών που του έχει θέσει ο γιατρός του και να προσέχει σε κάθε περίπτωση τη διατροφή του. i-secret.blogspot.gr

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη