Πώς να ξεπεράσεις τον χωρισμό...

Koρίτσι, εσύ με την τρύπα στην καρδιά, εσύ που έχεις κάνει τον καναπέ κρεβάτι γιατί δεν σε... χωράει πια το υπέρδιπλο στρώμα, εσύ που τα μάτια σου έχουν γίνει σαν δύο παραβρασμένα... αυγά από το κλάμα και το ψυγείο ακατοίκητη γη γιατί δεν έχεις όρεξη να φας και να πιεις, εσύ, ναι εσύ που θέλεις να φύγεις και να πας κάπου που δεν ξέρεις και δεν σε ξέρεις κανείς (πώς να είναι άραγε στο Τσιμποράσο στο Εκουαδόρ;), εσύ που διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις τα παλιά του μηνύματα και βλέπεις φωτογραφίες σας, ΕΣΥ ήρθε η ώρα να ανθίσεις και πάλι. 

Φέρε λίγο την εικόνα ενός λωτού στο μυαλό σου. Ώπα καλά είσαι.Χώρισες. Πόνεσες. Έπεσες στα παρκέ και τα πλακάκια. Έκανες το ακουστικό του τηλεφώνου ear cuff μιλώντας και αναλύοντας για ώρες με τους κολλητούς σου το “πώς” και το “γιατί” και άκουσες τόσες φορές τη Rose Royce να εύχεται στα αστέρια και στα όνειρα μέχρις ότου ήρθε ο από κάτω γείτονας και σου έκανε intervention - “νισάφι πια βρε κουκλίτσα μου με το κλαψοτράγουδο”.Αυτό το κείμενο, που λες, είναι για σένα. Γιατί πρέπει να τον ξεπεράσεις τον “συχωρεμένο” πια. Άκου, λοιπόν, τι θα κάνεις. Τα δοκιμάσαμε (μα πόσες φορές θα το πούμε ότι πρώτα ζούμε – στην προκειμένη περίπτωση χωρίζουμε - και μετά γράφουμε) και πέτυχαν!Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να βιώσει όλα τα συναισθήματα 

Στεναχωρήσου, κλάψε, γέλα, γέλα και μετά κλάψε, θύμωσε, νοστάλγησε. Άλλωστε είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο πως όταν βιώνεις έναν χωρισμό στον εγκέφαλο ενεργοποιούνται οι ίδιες ζώνες με αυτές που ενεργοποιούνται όταν ένας εθισμένος στα ναρκωτικά κάνει αποτοξίνωση ή όταν κάποιος χτυπάει και βιώνει πόνο. Ο χωρισμός είναι μία φάση τόσο σωματική όσο και συναισθηματική. Εν ολίγοις δεν θα γλιτώσεις ούτε τη μίνι κατάθλιψη, ούτε την απώλεια όρεξης, ούτε το άγχος και το στρες.

 Χώνεψέ το και προχώρα στο νούμερο 2 παρακαλώ.Εξέφρασε το θυμό σου με υγιή τρόπο Έφαγες τη χυλόπιτα και τώρα ψάχνεις την ιδανική μπάρα για να πνίξεις τον πόνο σου; Λάθος. Το να πιεις το Βόσπορο, τη Μαύρη Θάλασσα ή ακόμα και τη Λίμνη Κόμο (σε περίπτωση που είσαι κορίτσι που της αρέσουν τα κοκτέιλ, άρα θέλεις και έναν πιο σικ προορισμό για να “πιεις”) δεν θα σε βοηθήσει καθόλου. Τουναντίον, θα σε κάνει να χάσεις το κέντρο σου, τον έλεγχο των δαχτύλων σου (θα του στείλεις το μεταμεσονύκτιο μήνυμα λέμε) και το πρωινό ραντεβού για δουλειά. Γιατί δεν φοράς τα αθλητικά σου να πας για ένα τρέξιμο; Ή ένα ζευγάρι γάντια του μποξ και να αρχίσεις να βαράς κανά σάκο (ναι μπορείς τον σάκο να τον ονομάσεις Κώστα, Γιάννη, Γιώργο, Πέτρο, Χριστόφορο);

 Θα βγάλεις όλη την ένταση, θα ιδρώσεις, θα νιώσεις υπέροχα.Κάνε την εκτίμησή σου Στο δεξί μου χέρι έχω το όνομα ενός πρώην μου και κάθε φορά που με ρωτάνε γιατί δεν το σβήνω, τους ρωτάω αν μπορούν να μου εγγυηθούν ότι αν το σβήσω, θα σβήσω και την ανάμνηση της συγκεκριμένης σχέσης. Φυσικά και όχι. Το παρελθόν δεν μπορείς να το διαγράψεις, ωστόσο μπορείς να μάθεις από αυτό. Βάλ' τα κάτω και σκέψου. 

Τι έμαθες από αυτή τη σχέση βρε διάoλε; Τι έμαθες όχι μόνο πάνω στη συμβίωση με αυτόν τον άνθρωπο, αλλά και για τον ίδιο σου τον εαυτό. Αν σε βολεύει μπορείς να τα γράψεις κιόλας.

Via
Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη