Πείτε φτάνει στη ζάχαρη με αυτά τα 7 έξυπνα υποκατάστατα...

Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι το να περιορίσουμε στο ελάχιστο την κατανάλωση ζάχαρης... ειδικά λευκής) στη διατροφή μας είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας σε πολλά επίπεδα. Η ζάχαρη προκαλεί προβλήματα στα δόντια, αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη και καρδιακών νοσημάτων. Την ίδια στιγμή έρευνες έχουν δείξει ότι πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν τεχνητά υποκατάστατα της ζάχαρης (γλυκαντικές ουσίες) καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες συνολικά. Δείτε όμως μερικά έξυπνα και απόλυτα υγιεινά υποκατάστατα ζάχαρης που θα σας αφήσουν με όλη τη γλυκιά γεύση, αλλά χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες:

 1. Σιρόπι σφενδάμου: Προέρχεται από τον χυμό του ομώνυμου φυτού και είναι άφθονο σε αντιοξειδωτικά. 
2. Λεμόνι: Αντί για ζάχαρη σε κάποιο ποτό, δοκιμάστε να βάλετε μερικές σταγόνες λεμόνι. 

3. Μέλι: Είναι η προφανής επιλογή αντί για τη ζάχαρη. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και βοηθάει στο να μαλακώσει ο ερεθισμένος λαιμός. Επίσης, μπορείτε να το βάλετε σε σαλάτες και φαγητά. 

4. Σταφίδες: Αν νιώσετε την ανάγκη για κάτι γλυκό, επιλέξτε μια χούφτα από αποξηραμένες σταφίδες. 5. Κανέλα: Ταιριάζει σε ροφήματα και φαγητά και σε κατάλληλη ποσότητα δίνει μια γλυκιά γεύση που θα σας κάνει να ξεχάσετε την ζάχαρη.

 6. Λάιμ (lime): Ρίξτε μερικές σταγόνες μέσα στο μπουκάλι με το νερό που έχετε στο ψυγείο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και σε κάθε γουλιά θα νιώθετε τη γλύκα που αναδύει ο χυμός του.

 7. Μπανάνα: Το καλοκαίρι έφτασε και είναι σίγουρα η εποχή της. Όταν νιώσετε την ανάγκη για γλυκό φάτε μια μπανάνα. Θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας και είναι μία από την πιο πλούσιες πηγές καλίου. clopyandpaste.blogspot.gr

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη