14 κακές συνήθειες, που σας στερούν την ενέργεια

Αν και συνηθίζουμε να αποδίδουμε την έλλειψη ενέργειας στην έλλειψη ύπνου και επαρκούς ξεκούρασης, υπάρχουν πολλές... καθημερινές συνήθειες που ευθύνονται για την αδυναμία μας «να πάρουμε τα πόδια μας» σε καθημερινή βάση. Ανακαλύψτε τι από τα παρακάτω κάνετε και διαπιστώστε οι ίδιοι γιατί ενώ κοιμάστε καλά και τρέφεστε σωστά, δεν έχετε την ενέργεια που περιμένατε. Δεν κάνετε τη γυμναστική σας όταν είστε κουρασμένοι Κάθε φορά που με δικαιολογία την οικονομία ενέργειας, καθώς είστε ήδη κουρασμένοι, αποφεύγετε να κάνετε τις ασκήσεις σας, κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό στον εαυτό σας. Όσο περισσότερο γυμνάζεστε τόση περισσότερη ενέργεια έχετε, καθώς ενισχύετε τη δύναμη και τις αντοχές σας,

βοηθάτε το καρδιαγγεικό σύστημα να λειτουργεί καλύτερα και το οξυγόνο να φτάνει σε κάθε γωνιά και ιστό του σώματος. Την επόμενη φορά που απλά θέλετε να αράξετε, κάντε τουλάχιστον μια βόλτα με τα πόδια και θα δείτε ότι θα νιώσετε καλύτερα. Δεν πίνετε αρκετό νερό Ακόμα και η υπόνοια αφυδάτωσης ρίχνει κατακόρυφα την ενέργειά σας. Η αφυδάτωση μειώνει τον όγκο του αίματος στον οργανισμό, κάνοντας το πιο παχύρευστο. Συνεπώς, η καρδιά δεν λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων της και δεν προωθεί σε όλο το σώμα με την ίδια ταχύτητα το οξυγόνο και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται οι ιστοί και τα ζωτικά όργανα. Έχετε έλλειψη σιδήρου Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου σας προκαλούν αδυναμία, εκνευρισμό και δυσκολία στη συγκέντρωση. Η δε κούραση που νιώθετε είναι αποτέλεσμα των χαμηλών επιπέδων οξυγόνου που φτάνουν σε μύες και κύτταρα.

 Ενισχύστε τη διατροφή σας με σίδηρο, τρώγοντας μοσχάρι, φασόλια, αυγά και πράσινα λαχανικά και συνδυάστε τα με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, για καλύτερη απορρόφηση. Είστε τελειομανείς Ο αγώνας για το τέλειο, σας ωθεί να δουλεύετε για ένα project πολύ περισσότερο και με μεγαλύτερη ένταση. Οι στόχοι σας είναι τόσο υψηλοί, που τελικά είναι ακατόρθωτοι και δεν καταλήγετε ποτέ να νιώσετε την ικανοποίηση της εκπλήρωσής τους. Ακόμα και αν έχετε υψηλούς στόχους, βάλτε πρόγραμμα στη δουλειά σας και θα διαπιστώσετε οι ίδιοι πως οι υπερωρίες που δουλεύατε, δεν βοηθούσαν ουσιαστικά την πρόοδό σας. 

Είστε υπερβολικοί Εάν τρέμετε το τηλεφώνημα του αφεντικού, πριν καν γίνει, ή φοβάστε να βγείτε μια βόλτα με το ποδήλατο επειδή τρομοκρατείστε ότι θα πάθετε κάποιο ατύχημα, τότε πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στη διαχείριση της καταστροφολογίας που σας χαρακτηρίζει. Το άγχος του φόβου και ακόμα και η σκέψη του χειρότερου πιθανού σεναρίου είναι ικανά να σας παραλύσουν και να σας εξουθενώσουν πνευματικά. Σε τέτοιες στιγμές πανικού, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες, αναλογιστείτε τις ρεαλιστικές πιθανότητες να συμβεί όντως το χειρότερο και βρείτε ένα τρόπο να ηρεμήσετε τον εαυτό σας, είτε μέσω διαλογισμού, είτε μιλώντας με έναν φίλο. Δεν τρώτε το πρωινό σας Το φαγητό που τρώτε, δίνει την ενέργεια στο σώμα σας που χρειάζεται για να λειτουργήσει και δεδομένου ότι ενέργεια καταναλώνετε ακόμα και όταν κοιμάστε, για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, το πρωί που σηκώνεστε πρέπει να ανατροφοδοτήσετε το σύστημα για να συνεχίσει ακάθεκτο. Είναι λοιπόν λογικό κι επόμενο, όταν δεν τρώτε το πρωινό σας, να νιώθετε δυσκίνητοι και νωθροί κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. 

Ξεκινήστε την ημέρα σας δίνοντας μια γερή ώθηση στο μεταβολισμό σας, τρώγοντας πρωτεΐνη, ολική άλεση και υγιή λιπαρά. Τρώτε κυρίως fast-food Το φαγητό που σας προφέρει το φαστφουντάδικο της γειτονιάς και λατρεύετε να τρώτε είναι γεμάτο με ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες, υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, ο οποίος με τη σειρά του ευθύνεται για την απότομη αύξηση του ζαχάρου στο αίμα. Οι απότομες αλλαγές στα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα, ευθύνονται για το αίσθημα της κούρασης, γι’ αυτό είναι σημαντικό με τη διατροφή σας να διατηρείτε το ζάχαρο στο αίμα σε σταθερά επίπεδα. Φροντίζετε καθαρή πρωτεΐνη και ολικής άλεσης προϊόντα να είναι κομμάτι κάθε γεύματος. 

Λέτε πάντα «ναι» Όταν είστε διαρκώς διαθέσιμοι για τους άλλους, είναι αναμενόμενο σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεμείνετε από ενέργεια στην προσπάθειά σας να τους ικανοποιήσετε όλους. Εξασκηθείτε μόνοι σας στο να λέτε «όχι» φωναχτά στο αυτοκίνητό σας ή οπουδήποτε αλλού και θα είστε περισσότερο έτοιμοι την επόμενη φορά να αρνηθείτε τη διαθεσιμότητά σας σε κάποιον. Είστε ανοικοκύρευτοι Ένα πηγμένο γραφείο, γεμάτο με σημειώσεις, χαρτιά, φακέλους και ένα σωρό άλλα πράγματα, δυσκολεύει την εργασία σας αποσπώντας σας, ακόμα και εν αγνοία σας, από τις υποχρεώσεις σας. Διαπιστώστε οι ίδιοι πόσο πιο συγκεντρωμένοι εργάζεστε σε ένα τακτοποιημένο και καθαρό γραφείο. Τακτοποιείτε στο τέλος κάθε μέρας το γραφείο σας και θα δείτε πόσο ευκολότερα θα ξεκινάτε την επόμενη μέρα, τις υποχρεώσεις σας. Δουλεύετε και στις διακοπές σας Ακόμα και ένα απλό τσεκάρισμα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, όσο βρίσκεστε στην παραλία σας εμποδίζει να ξεκουραστείτε ουσιαστικά και χάνετε έτσι, έστω και μερικώς, το νόημα των διακοπών. Μην θεωρείτε πολυτέλεια τις διακοπές, καθώς είναι απαραίτητες για την ξεκούρασή σας και ακόμα και την αύξηση της αποδοτικότητάς σας, όταν επιστρέφετε στο

γραφείο ανανεωμένοι από αυτές. Πίνετε ένα ποτήρι κρασί πριν πέσετε για ύπνο Η συνήθεια που θεωρούμε ότι μας χαλαρώνει κάθε βράδυ, έχει πολλές φορές διαφορετικά αποτελέσματα. Το αλκοόλ αρχικά μεν χαλαρώνει, αλλά εν τέλει σαμποτάρει την ποιότητα του ύπνου σας. Πιο συγκεκριμένα, αφού μεταβολιστεί το αλκοόλ, ανεβάζει απότομα τα επίπεδα της αδρεναλίνης στον οργανισμό, γι’ αυτό και πολλές φορές διακόπτεται ο ύπνος σας, τη νύχτα που έπεται τα δυο ποτηράκια κρασί. Αν θέλετε να πιείτε, φροντίστε να είναι 3-4 ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Τσεκάρετε τα email σας από το κρεβάτι Το έντονο φως του tablet, smartphone ή του laptop είναι ικανό να αποσυντονίσει τον κιρκάδιο ρυθμό σας, ρίχνοντας τα επίπεδα της μελατονίνης, ορμόνης που παίζει σημαντικό ρόλο, στη ρύθμιση του ύπνου και των κύκλων του. Η ευαισθησία στη φωτεινή οθόνη αλλάζει από άτομο σε άτομο, αλλά σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αποφεύγετε τη χρήση της τεχνολογίας μια με δυο ώρες, πριν πέσετε για ύπνο. 

Η καφεΐνη είναι η βασική πηγή ενέργειάς σας Ο πρωινός καφές, δεν κάνει φυσικά κακό, παρά πολύ καλό. Για την ακρίβεια, μπορείτε να πίνετε μέχρι 3 κούπες καφέ την ημέρα. Αυτό που κάνει κακό είναι η κατάχρηση της καφεΐνης, καθώς επιδρά άμεσα στην ποιότητα και ποσότητα του ύπνου σας. Η καφεΐνη μπλοκάρει την απελευθέρωση της αδενοσίνης, της οποία η συσσώρευση σας οδηγεί στο νυχτερινό σας ύπνο. Σχετική έρευνα έχει δείξει πως η κατανάλωση καφέ, ακόμα και έξι ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι, έχει επιδράσεις στον ύπνο σας. Ξενυχτάτε τα σαββατοκύριακα Περιμένετε όλη την εβδομάδα το σαββατοκύριακό για να διασκεδάσετε και να ξενυχτήσετε, αλλά αυτή σας η συνήθεια πυροδοτεί μια σειρά μάλλον αρνητικών συμβάντων. 

Εν ολίγοις, κοιμάστε αργά το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε επίσης αργά το πρωί της Κυριακής, διαταράσσοντας έτσι το βραδινό ύπνο της Κυριακής και δεδομένου ότι τη Δευτέρα ξυπνάτε νωρίς, ξεκινάει μια εβδομάδα με έλλειψη ύπνου. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ξενυχτήσετε, γιατί δεν σας προτείνουμε να μείνετε μέσα Σαββατόβραδο, προσπαθήστε την Κυριακή να ξυπνήσετε σχετικά νωρίς και να αναπληρώσετε τον χαμένο ύπνο με μια μεσημεριανή σιέστα. Η 20λεπτη σιέστα δεν θα επηρεάσει τον ύπνο σας το βράδυ και θα ξυπνήσετε με την απαραίτητη ενέργεια τη Δευτέρα, για τη δουλειά και την καινούρια εβδομάδα. clickatlife.gr

Via
Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη