10 παράξενα σπίτια στον κόσμο

Οι περισσότεροι από εμάς ονειρευόμαστε ένα σπίτι σε μια ήσυχη γειτονιά, χωρίς θόρυβο και πολυκοσμία. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των παρακάτω κατοικιών προτιμούν να ζουν σε περιοχές τόσο απομακρυσμένες, που η ανθρώπινη παρουσία απουσιάζει πλήρως.

Το νησί, που χωράει μόνο ένα σπίτι ανήκει σε ένα από τα διάσημα «Χίλια νησιά» στα σύνορα των ΗΠΑ και του Καναδά στον ποταμό Saint Lawrence. Στρυμωγμένο ανάμεσα σε δύο κτίρια, αυτό το μικροσκοπικό σπίτι στη Βαρσοβία ονομάζεται Keret και έχει πλάτος 0.9 μέτρα. Στη Βόρεια Αγγλία, τα δεντρόσπιτα έχουν ιστορικά χρησιμοποιηθεί ως μέσο διαμαρτυρίας.

Για πάνω από τέσσερα χρόνια, οι κάτοικοι αγωνίστηκαν για να αποτρέψουν την εξόρυξη χονδρόκοκκου ψαμμίτη στην ιστορική τοποθεσία «Εννέα Κυρίες» στο Stanton Lees. Όταν ήταν 26 χρόνων ο προγραμματιστής Joel Allen κατασκεύασε το δικό του δεντρόσπιτο στο Whistler του Καναδά. Στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, δύο σπίτια χτίστηκαν πάνω σε ένα κτίριο εργοστασίου το 2011.

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η τελική κατασκευή υπερέβη το σχέδιο μεγέθους για τα σπίτια καθιστώντας το τεχνικά παράνομο. Το 2013, 25 σπίτια χτίστηκαν παράνομα πάνω σε ένα τοπικό εμπορικό κέντρο στην επαρχία Χουνάν στην Κίνα.

Σήμερα λειτουργούν ως κοιτώνες για τους εργαζόμενους από το εμπορικό κέντρο. Το Solvay Hut, βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 13.000 πόδια στο βουνό Matterhor στην Ελβετία. Αυτό το διαστημικό σπίτι βρίσκεται σε δάσος της Νέας Ζηλανδίας. Στην Κίνα, τα λεγόμενα «σπίτια καρφιά» είναι εκείνα στα οποία οι ιδιοκτήτες αρνούνται να φύγουν όταν γίνονται αναπτυξιακά έργα γύρω τους. Στην Τουρκία, το «μοναχικό σπίτι» ανήκε σε μια οικογένεια που πολέμησε για να μην κατεδαφιστεί. Ωστόσο, τελικά, αναγκάστηκε να φύγει.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη