Δεν χρειάζονται όλα τα φρούτα και τα λαχανικά ξεφλούδισμα

Μερικά μπορούν να καταναλώνονται και με τη φλούδα τους!

Ας μάθουμε ποια είναι αυτά: Πατάτες

Το 20% των θρεπτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη B και τα ιχνοστοιχεία υπάρχουν στη φλούδα της πατάτας. Εκεί βρίσκονται και όλες οι φυτικές ίνες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις πλύνεις καλά πριν τις μαγειρέψεις.

Γλυκοπατάτες

Στη φλούδα της γλυκοπατάτας βρίσκονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Περιέχει βιταμίνη C, κάλιο και β-καροτένιο.

Μελιτζάνες

Η φλούδα της μελιτζάνας περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και καλό είναι να μην τη βγάζεις.

Αγγούρι

Μπορεί να είναι λίγο σκληρή, αλλά η πράσινη φλούδα του αγγουριού είναι αντιοξειδωτική και γεμάτη φυτικές ίνες. Καρότα

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πλύνεις καλά τα καρότα σου και να τα φας όπως είναι. Δε χρειάζεται να τα ξεφλουδίσεις καθόλου.

Μήλα

Δε χρειάζεται να αφαιρείς τη φλούδα από τα μήλα. Η φλούδα του μήλου είναι γεμάτη βιταμίνη C και τριτερπενοειδή τα οποία δρουν ενάντια στον καρκίνο.

filenades

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη