Δημιουργικές ιδέες σε πόλεις!

Σχεδιαστές, καλλιτέχνες, περιβαλλοντολόγοι αλλά και καθημερινοί άνθρωποι σκέφτηκαν να ομορφύνουν την πόλη τους με εγκαταστάσεις, να διευκολύνουν τους συμπολίτες τους, ακόμα να προστατέψουν το περιβάλλον… Άφησαν λοιπόν τη φαντασία τους ελεύθερη και δημιούργησαν χρηστικά έργα τέχνης αλλά και χρήσιμα…

1. Κτήριο παίζει μουσική Οι σωληνώσεις ενός παιδικού νοσοκομείου γίνονται ορχήστρα. Οι σχεδιαστές του Studio Weave το μετέτρεψαν σε μουσικό κουτί. Οι ήχοι του ακούγονται μόνο μέσα από το νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital for Children της Βρετανίας ή από συγκεκριμένη ραδιοσυχνότητα.

2. Πλυντήριο-μπαρ Καθαριότητα και κοινωνικοποίηση, 2 σε 1. Δεν υπάρχει χαμένος χρόνος περιμένοντας τη μπουγάδα. Οι κάτοικοι της Γάνδης μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή τη μπύρα τους υπό τους ήχους των DJs όσο περιμένουν τα ρούχα τους να πλυθούν στο Wasbar.

3. Πολύχρωμες διαβάσεις πεζών Ποπ, ζαλιστικές, ίσιες, λoξές, «κουνημένες». Οι διαβάσεις του καλλιτέχνη από τη Βενεζουέλα Carlos Cruz-Diez δίνουν χαρά στο αστικό τοπίο και κάνουν την αναμονή στα φανάρια απόλαυση.

4. Παιδότοπος για μικρούς και μεγάλους Ένας ιπτάμενος παιδότοπος για ανθρώπους κάθε ηλικίας που ονειρεύονται να περπατήσουν στον αέρα δημιουργήθηκε στο Ντίσελντορφ. Το installation του καλλιτέχνη Tomas Saraceno ονομάζεται In Orbit και αποτελείται από δίχτυα που μας επιτρέπουν να περπατήσουμε στα 25 μέτρα πάνω από τη γη.

5. Σπίτι μέσα σε διαφημιστική πινακίδα Το Scribe Billboard εξωτερικά είναι απλώς μια διαφημιστική πινακίδα. Εσωτερικά όμως είναι ένα προσωρινό μικρό σπιτάκι για τον καλλιτέχνη. Η εταιρεία Scribe Mexico μετέτρεψε τις μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες σε κάτι χρήσιμο. Εκεί που οι γκραφιτάδες προφανώς έσβηναν τις διαφημίσεις, τώρα υπάρχει γι’ αυτούς ένα καταφύγιο. Το σπιτάκι σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Julio Gomez Trevilla.

6. Η φωλιά της δημιουργίας Ονομάζεται Nest Copenhagen και είναι μια “Φωλιά Δημιουργίας” στην Κοπεγχάγη είναι μια γειτονιά για νέους επιχειρηματίες και νεωτεριστές, που ναι μεν έχουν χώρο εργασίας, αλλά τους λείπει ένα σπίτι.

7. Περιπλανώμενο κλαμπ Χτισμένο μέσα σε ένα διπλό λονδρέζικο λεωφορείο, το pop up κλαμπ The Vault δεν έχει μόνιμη διεύθυνση. To πριβέ κλαμπ πάνω σε ρόδες είναι σούπερ πολυτελές, έχει μπαρ, DJ, αίθουσα για χορό, αλλά και vip χώρο. Χωράει μέχρι 50 άτομα που διακεδάζουν βολτάροντας στο Λονδίνο.

8. Κάθετο σπίτι για αστέγους Το KAMP 47 της Malka Architectureστη Γαλλία είναι ένας ουσιαστικά αναξιοποίητος αστικός χώρος που έγινε κάθετο κάμπινγκ για τους άστεγους. Είκοσι τρεις βάσεις που μοιάζουν με σκηνές, τοποθετημένες κάθετα, γίνονται εναέρια καταφύγια από τα καιρικά φαινόμενα αλλά και τους κινδύνους του δρόμου, όπως οι βανδαλισμοί και οι επιθέσεις.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη