"Πιπέρι"...Τι να ΜΗΝ πεις ΠΟΤΕ σε κάποιον που κάνει ΔΙΑΙΤΑ;

Η μάχη... ενάντια στο φαγητό είναι πολύ σκληρή, και φυσικά αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά...

αφού το έχουμε βιώσει κατά καιρούς. Όλοι μας έχουμε περάσει κάποια περίοδο στη ζωή μας που προσπαθούσαμε να χάσουμε τα περιττά κιλά και ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση των γύρω μας σε αυτή την προσπάθεια. Την επόμενη φορά λοιπόν που η φίλη σου θα... τραβάει τον δικό της προσωπικό Γολγοθά, καλύτερα να δαγκώσεις την γλώσσα παρά να ξεστομίσεις μια από τις παρακάτω ατάκες που είναι απόλυτα καταστροφικές για την ψυχολογία της! 1.«Δείχνεις υπέροχη!»:

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να πεις σε κάποιο άτομο που προσπαθεί να αδυνατίσει. Σύμφωνα με έρευνες, κάτι τέτοιο κάνει τους ανθρώπους αυτούς να νιώθουν πιο χαλαροί και λιγότερο αυστηροί με τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα στο τέλος να παραιτούνται. 2.«Εγώ θα σου πω τα αποτελέσματα αυτής της δίαιτας»:

Οι περισσότεροι από εμάς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εφαρμόζουμε κάποιες δίαιτες και, πολλές φορές μάλιστα, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, με αποτέλεσμα να θέλουμε να τις μοιραστούμε και με άλλους. Δυστυχώς όμως, δεν είναι όλοι οι οργανισμοί ίδιοι και μια δίαιτα που έκανες εσύ με μεγάλη επιτυχία για κάποιον μπορεί να αποδεδειχθεί... φιάσκο. Γι' αυτό λοιπόν, κρατά τις συμβουλές για τον εαυτό σου και προσπάθησε απλά να είσαι υποστηρικτική με την φίλη σου, ενθαρρύνοντάς την. 3.«Απλά, μην τρως τόσο πολύ»:

Ναι ναι, το ξέρουμε ότι είναι αυτονόητο και καθοριστική προϋπόθεση για την πορεία μιας επιτυχημένης δίαιτας. Ωστόσο, αν τελικά ήταν τόσο εύκολο, ο καθένας θα μπορούσε να χάσει οποιαδήποτε στιγμή όσα κιλά επιθυμούσε. Και μόνο η λέξη «απλά», υποδηλώνει κάτι παρά πολύ εύκολο και χρησιμοποιώντας την, ενδεχομένως, να κανείς άθελα σου τη φίλη σου να νιώσει μειονεκτικά που δεν μπορεί να καταφέρει να κάνει κάτι τόσο εύκολο. Οπότε, πρόσεχε πολύ την επόμενη φορά που θα πεις κάτι. 4.«Με μια μπουκιά δεν... χάθηκε ο κόσμος»:

Είναι εξαιρετικά δύσκολο για οποιονδήποτε, και όχι μόνο για όσους κάνουν δίαιτα, να σταματήσουν να τρώνε κάτι που τους αρέσει, αν το γευτούν τρώγοντας μια μπουκιά. Έτσι, καλό θα ήταν να μην επιμένεις να δοκιμάσει η φίλη σου, που προσπαθεί απεγνωσμένα να χάσει αυτά τα παραπάνω κιλά, λίγο από το υπέροχο γλυκό που δοκίμασες να φτιάξεις και, δυστυχώς για αυτήν, το πέτυχες. 5.«Αυτό το μαγείρεψα μόνο για εσένα»:

Είναι τελείως λάθος να θεωρείς πως μπορείς να γνωρίζεις πιο είναι το σωστό γεύμα για εκείνον, που προσπαθεί να κάνει διατροφή. Ακόμα κι αν το κάνεις για να τον βοηθήσεις και του ετοιμάσεις μια απλή φρουτοσαλάτα, αυτό αποτελεί μέγα λάθος. Μπορεί εσύ να κάνεις μια κίνηση αγάπης και συμπαράστασης, ωστόσο αυτό στα μάτια των ειδικών μεταφράζεται ως μετατόπιση των αποφάσεων πάνω σου, τη στιγμή που αυτός που κάνει τη δίαιτα πρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχό τους. Πλέον, κάποιος άλλος αποφασίζει για αυτόν, με αποτέλεσμα να αποβάλει, άθελά του, το άγχος και την πίεση, που ως ένα σημείο είναι παραγωγικά. 6.«Είσαι σίγουρη πως θέλεις να το φας; Νόμιζα πως κάνεις δίαιτα»:

Πρέπει να αντιληφθείς πως είσαι μια φίλη που πρέπει να προσφέρεις στήριξη και όχι να παριστάνεις την... αστυνομία των τροφίμων. Το τι ενδεχομένως περιλαμβάνει-ή και τι δεν περιλαμβάνει-, το διατροφικό πρόγραμμα της φίλης σου τη συγκεκριμένη μέρα, είναι κάτι που απλά δεν σε αφορά. Με το να της αναφέρεις συνεχώς πως τρώει υπερβολικά, το μόνο που κατορθώνεις είναι να κάνεις την κατάσταση χειρότερη. Σκέψου πως βρίσκεται σε μια ευάλωτη περίοδο και μπορεί να φερθεί αντιδραστικά, σαν ένα παιδί, κάνοντας το ακριβώς αντίθετο και πηγαίνοντας κόντρα σε οποιαδήποτε υπόδειξή σου.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη