Μπορείς να λύσεις κάθε σου πρόβλημα… αρκεί να το θελήσεις!

Αυτές είναι οι χρυσές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν σε κάθε πρόβλημα.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς ψυχολόγος για να «φιλοσοφήσει» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει, και να συνδυάσει προσωπικές σκέψεις και φιλοδοξίες, με τις συμβουλές του περίγυρου του. Όροι όπως αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, αισιοδοξία, θετικότητα μπορούν να αποτελέσουν κεντρικά σημεία ανάπτυξης εκείνων των σκέψεων που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. 1. Κάνε αυτό που σε ευχαριστεί.

Όταν θα ξεκινήσεις να το ακολουθείς θα διαπιστώσεις ότι η ζωή σου συγχρονίζεται με τις αξίες και τα θέλω σου. Τότε όλα σίγουρα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. 2. Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς.

Μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό. Η τάση της τελειομανίας που διακατέχει την εποχή μας μπορεί να προκαλέσει επιπρόσθετα άγχη και δυσκολίες, οι οποίες δεν είναι απαραίτητες στην ζωή μας και ούτε θα προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. 3. Θέσε τα δικά σου όρια και πορεύσου σύμφωνα με αυτά.

Τα υψηλά στάνταρντς δεν είναι πάντα τα ιδανικά. Τα όρια είναι για να ξεπερνιούνται αλλά όχι πάντα. Αν θέσεις στον εαυτό σου κάποιες επιλογές με βάση τα δικά σου δεδομένα, μπορείς να πετύχεις πολλά περισσότερα από ότι να ζεις μεταίωρη και χωρίς συγκεκριμένες σκέψεις. 4. Κάνε αυτό που έχει νόημα για σένα.

Δεν υπάρχει μια σωστή απάντηση ή ένας σωστός τρόπος σε αυτά που κάνουμε. Σε όλα υπάρχει μια υποκειμενικότητα και καμιά φορά καλό θα είναι να ακολουθήσουμε αυτό που μας «κάθεται» καλύτερα στο μυαλό ή στην ψυχή (εσύ επιλέγεις). 5. Καλωσόρισε τα λάθη σου και μάθε από αυτά!

Και αν δεν ρισκάρεις; Πώς θα μάθεις; Και καταλαβαίνω πόσο θέλουμε να προστατεύσουμε το εγώ μας αλλά ας γίνουμε ρεαλιστές. Η πραγματικότητα είναι αυτή που μας μαθαίνει τι είναι σημαντικό. Δοκίμασε, κάνε λάθη, μάθε και συνέχισε!

any-news

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη