Αυτό είναι το διάλυμα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι και αφαιρεί τα φυτοφάρμακα από τα λαχανικά

Ο μόνος τρόπος για να είστε απόλυτα σίγουροι... ότι τρώτε πραγματικά οργανικά, βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι να ταξιδέψετε με χρονοκάψουλα έναν αιώνα πριν για να πάρετε γνήσιους σπόρους και έπειτα να ταξιδέψετε με διαστημόπλοιο για να τους φυτέψετε στον Άρη. Μιας και αυτό είναι και αδύνατο και δαπανηρό ας προτιμήσουμε τα βιολογικά και οργανικά προϊόντα που διατίθενται πλέον σε μεγάλη ποικιλία σε όλη τη χώρα.

Αν αυτό είναι δύσκολο για οποιονδήποτε λόγο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω έξυπνη συνταγή που θα βοηθήσει να αποβληθεί ένα σημαντικό μέρος της ποσότητας των φυτοφαρμάκων που κουβαλούν τα γυαλιστερά και καλοσχηματισμένα φρούτα και λαχανικά του μανάβικου.

Φυσικά, αυτή η μέθοδος, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την κατανάλωση πραγματικών βιολογικών προϊόντων αφού τα χημικά εισχωρούν μέχρι τον πυρήνα του φρούτου. Εντούτοις, θα βοηθήσει να φύγει ένα σημαντικό μέρος το οποίο δεν αποβάλλεται μέσω του πλυσίματος.

Τα υλικά της συνταγής δεν είναι καινούργια αλλά η σύνθεσή της μπορεί να γίνει πολύ εύκολη και εύχρηστη με τον παρακάτω τρόπο. Ουσιαστικά, αντί να ρίχνουμε λεμόνι, ξύδι ή σόδα σε μια λεκάνη και να αφήνουμε τα φρούτα εκεί, μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα σπρέι και να τα ψεκάσουμε.

Σπρέι με λεμόνι και σόδα

Υλικά1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού2 κουταλιές της σούπας σόδα σε σκόνη1 φλιτζάνι νερό

Σπρέι με ξύδι, σόδα και (προαιρετικά) εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Υλικά1 φλιτζάνι νερό 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι2 κουταλιές της σούπας σόδα σε σκόνηΛίγες σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Οδηγίες και για τις 2 περιπτώσεις

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τα φρούτα και τα λαχανικά και αφήστε τα για 15 – 20 λεπτά.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη