18 αλήθειες για τους άντρες που θα αλλάξουν τη σχέση σας σήμερα (με βεβαιότητα!)

Είσαι σίγουρη πως τα γνωρίζεις όλα; Check your list!

Είσαι σίγουρη πως γνωρίζεις όλα τα μυστικά των αντρών; Εδώ που τα λέμε, δεν πρόκειται ακριβώς για μυστικά αλλά για τη σωστή «αποκωδικοποίηση» συγκεκριμένων συμπεριφορών. Άλλωστε, ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας: τις περισσότερες φορές άλλα λέει ο «ποιητής» – άντρας, άλλα καταλαβαίνουμε εμείς. Ιδού! Οι άντρες μιλάνε για τα συναισθήματά τους.

Μπορεί να είναι πιο εύκολο για τον σύντροφό σου να μιλήσει έμμεσα για τα συναισθήματά του. Ρώτησέ τον τι θα έκανε στη διάρκεια ενός ρομαντικού Σαββατοκύριακου. Ή τι σκέφτηκε την πρώτη φορά που σε συνάντησε. Οι απαντήσεις του θα αποκαλύψουν πώς νιώθει και θα σας φέρουν πιο κοντά. Οι άντρες λένε «σ’ αγαπώ» με πράξεις.

Ορισμένοι άντρες προτιμούν να δείχνουν τα συναισθήματά τους με πράξεις παρά με λόγια. Ο δικός σου σύντροφος μπορεί να λέει «σ’ αγαπώ» επιδιορθώνοντας διάφορα πράγματα στο σπίτι, ταχτοποιώντας τη βεράντα ή ακόμη και βγάζοντας έξω τα σκουπίδια – οτιδήποτε κάνει τον κόσμο σας πιο όμορφο. Οι άντρες παίρνουν στα σοβαρά τις δεσμεύσεις.

Οι άντρες έχουν τη φήμη ότι φοβούνται τις δεσμεύσεις. Ωστόσο, τα στοιχεία υποδεικνύουν πως οι άντρες παίρνουν το γάμο στα σοβαρά. Μπορεί να τους παίρνει περισσότερο χρόνο μέχρι να αποφασίσουν να δεσμευτούν, όταν όμως το κάνουν τότε το εννοούν για τα καλά. Σε μια έρευνα σε παντρεμένους άντρες, το 90% είπαν πως θα παντρεύονταν την ίδια γυναίκα ξανά. Κι όμως, σε ακούει.

Όταν ακούς κάποιον που σου μιλάει, πιθανότατα λες ένα «ναι» ή «καταλαβαίνω» που και που. Είναι ο τρόπος σου για να πεις, «σε ακούω». Όμως ορισμένοι άντρες δεν το κάνουν αυτό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν σε ακούει. Μπορεί να προτιμά να ακούει σιωπηλός και να σκέφτεται τα λεγόμενά σου. Οι κοινές δραστηριότητες σας φέρνουν πιο κοντά.

Οι άντρες δυναμώνουν τη σχέση με τη σύντροφό τους κάνοντας πράγματα μαζί∙ και αυτό το προτιμούν πολύ περισσότερο απ’ το να μοιράζονται σκέψεις ή συναισθήματα. Για πολλούς άντρες, δραστηριότητες όπως τα σπορ και το σεξ τους κάνουν να νιώθουν πιο κοντά στη σύντροφό τους. Οι άντρες χρειάζονται χρόνο για τον εαυτό τους.

Παρότι οι κοινές δραστηριότητες είναι σημαντικές, οι άντρες χρειάζονται επίσης χρόνο για τον εαυτό τους. Είτε ο δικός σου απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, το playstation ή το να πηγαίνει στο γυμναστήριο, ενθάρρυνέ τον να ακολουθεί τα χόμπι του – και βρες κι εσύ χρόνο για τα δικά σου. Όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν χώρο για να καλλιεργούν την ανεξαρτησία τους, έχουν περισσότερα να προσφέρουν ο ένας στον άλλο. Οι άντρες μαθαίνουν από τους μπαμπάδες τους.

Αν θέλεις να ξέρεις πώς θα φερθεί ένας άντρας μέσα στη σχέση, γνώρισε τον μπαμπά του. Ο τρόπος που φέρονται μεταξύ τους και το πώς ο πατέρας σχετίζεται με τη σύντροφό του μπορεί να προβλέψει πώς θα συμπεριφέρεται ένας άντρας στη σύζυγό του. Οι άντρες ξεχνάνε πιο γρήγορα από τις γυναίκες.

Οι γυναίκες τείνουμε να θυμόμαστε για περισσότερο καιρό τις αρνητικές συνέπειες και μπορεί να κρατάμε μέσα μας συναισθήματα άγχους, ανησυχίας και θλίψης. Αντίθετα, οι άντρες θυμούνται για πολύ λιγότερο καιρό τα αρνητικά γεγονότα και τείνουν να προχωράνε πιο γρήγορα μπροστά. Έτσι, ενώ εσύ μπορεί να θέλεις να συζητήσεις τον χθεσινοβραδινό καβγά, ο φίλος σου μπορεί να τον έχει ήδη ξεχάσει. Οι άντρες δεν πιάνουν τα υπονοούμενα.

Οι άντρες είναι πιο πιθανό να μη πιάσουν τα λεπτά υπονοούμενα όπως ο τόνος της φωνής και η έκφραση του προσώπου. Και είναι ιδιαίτερα πιθανό να μην παρατηρήσουν τη θλίψη στο πρόσωπο της γυναίκας τους. Αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι ο φίλος σου παίρνει το μήνυμα, να είσαι άμεση. Οι άντρες ανταποκρίνονται στην εκτίμηση.

Το να δείχνεις την εκτίμησή σου στο φίλο σου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο που φέρεται. Σκέψου την ανατροφή ενός παιδιού: μελέτες δείχνουν πως οι πατεράδες ασχολούνται περισσότερο με την ανατροφή του παιδιού τους όταν οι σύζυγοί τους εκτιμούν την ανάμιξή τους και τους βλέπουν ως ικανούς. Οι άντρες σκέφτονται το σεξ…

πολύ.

OK, αυτό δεν είναι και τόσο μυστικό. Οι περισσότεροι άντρες κάτω των 60 σκέφτονται το σεξ τουλάχιστον μία φορά τη μέρα, συγκριτικά με μόνο το ένα τέταρτο των γυναικών. Και δεν σταματάει εκεί. Οι άντρες έχουν σχεδόν διπλάσιες ερωτικές φαντασιώσεις συγκριτικά με τις γυναίκες, και οι φαντασιώσεις τους έχουν μεγαλύτερη ποικιλία. Σκέφτονται επίσης το «κανονικό» σεξ περισσότερο απ’ ότι οι γυναίκες. Ωστόσο, το να το σκέφτεσαι δεν είναι το ίδιο σαν να το κάνεις! Οι άντρες βρίσκουν το σεξ σημαντικό.

Είναι μύθος πως οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν πως το σεξ είναι απλά σεξ. Για πολλούς, το σεξ είναι μια πολύ σημαντική πράξη ανάμεσα σε δύο δεσμευμένους ανθρώπους. Και όπως και οι περισσότερες γυναίκες, οι άντρες βρίσκουν πως η ερωτική εγγύτητα είναι πιο ικανοποιητική μέσα σε μια σχέση δέσμευσης. Ένας λόγος είναι πως οι σύντροφοι που είναι μαζί για καιρό γνωρίζουν πώς να ευχαριστούν ο ένας τον άλλο συγκριτικά με τους άγνωστους. Του αρέσει όταν παίρνεις πρωτοβουλία στο σεξ.

Οι περισσότεροι άντρες νιώθουν πως είναι αυτοί που παίρνουν πάντα την πρωτοβουλία για σεξ. Τους αρέσει όμως να τους «κυνηγάς» και θα ήθελαν περισσότερες πρωτοβουλίες από τη σύντροφό τους. Μη ντρέπεσαι να δείξεις στον φίλο σου ότι έχεις διάθεση. Το να παίρνεις εσύ την πρωτοβουλία για σεξ μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης και για τους δυο σας. Οι άντρες δεν έχουν πάντα διάθεση για σεξ.

Οι άντρες, προς έκπληξη πολλών γυναικών, δεν έχουν πάντα διάθεση για σεξ. Όπως ακριβώς και εμείς, οι άντρες είναι συχνά αγχωμένοι από τις απαιτήσεις της δουλειάς, της οικογένειας και των οικονομικών υποχρεώσεων. Και το άγχος δεν βοηθάει καθόλου την ερωτική διάθεση. Όταν ένας άντρας λέει «όχι απόψε», αυτό δεν σημαίνει πως έχει χάσει το ενδιαφέρον του για σένα. Απλά σημαίνει πως δεν θέλει να κάνει έρωτα αυτή τη στιγμή. Οι άντρες θέλουν να ευχαριστούν τη σύντροφό τους.

Η ευχαρίστησή σου είναι σημαντική για τον σύντροφό σου. Αλλά δεν θα ξέρει τι θέλεις, εκτός κι αν του το πεις. Πολλές γυναίκες δεν νιώθουν άνετα να πουν τι τους αρέσει και τι όχι. Αν μπορείς να του το πεις ξεκάθαρα με έναν τρόπο που δεν θα πληγώσει τον εγωισμό του, θα ακούσει. Επειδή ξέρει πως όταν εσύ περνάς καλά, θα περνάει κι εκείνος καλά! Οι άντρες έχουν άγχος για την επίδοσή τους.

Οι περισσότεροι άντρες έχουν κάποιες φορές άγχος για την επίδοσή τους, ειδικά καθώς μεγαλώνουν. Ο άντρας σου μπορεί να ανησυχεί για το σώμα του, για την τεχνική και την αντοχή του. Αν μπορείς να τον βοηθήσεις να μάθει να χαλαρώνει και να μένει συγκεντρωμένος στην ευχαρίστηση της στιγμής, το σεξ θα γίνει πολύ λιγότερο αγχωτικό. Οι άντρες απομακρύνονται όταν δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες τους.

Αν ένας άντρας δεν νιώθει πως τον αγαπούν και τον εκτιμούν μέσα στη σχέση του, μπορεί να στραφεί αλλού για ικανοποίηση. Για έναν άντρα, αυτό μπορεί να σημαίνει πως θα περνάει το χρόνο του στη δουλειά. Ένας άλλος μπορεί να κολλήσει με τα σπορ ή τα βιντεοπαιχνίδια. Και κάποιοι άντρες θα απατήσουν τις συντρόφους τους. Για να το αποφύγετε αυτό, θα πρέπει να συνεργάζεστε και να προσπαθείτε να καλύψετε ο ένας την ανάγκη του άλλου. Έχει επενδύσει σε σένα.

Οι περισσότεροι άντρες συνειδητοποιούν πως έχουν πολλά να χάσουν αν χαλάσει μια μακροχρόνια σχέση – όχι μόνο τη συντροφιά ο ένας του άλλου, αλλά όλη τη ζωή που έχετε χτίσει μαζί. Αν είσαι πρόθυμη να δουλέψεις για να ενισχύσεις τον γάμο σου, πιθανότατα το ίδιο θα κάνει και ο σύντροφός σου.

shape

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη