Ποιες φυσικές ουσίες «λιώνουν» το λίπος

Η μάχη με τα περιττά κιλά είναι σκληρή, γι' αυτό κάθε «σύμμαχος» είναι ευπρόσδεκτος... Ιάπωνες επιστήμονες σε μελέτη που έκαναν σε ποντίκια, διαπίστωσαν πως η προσθήκη ξιδιού στη διατροφή μειώνει κατά 10% τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής της έρευνας, τα πρώτα αντίστοιχα πειράματα σε ανθρώπους έχουν πολύ ενθαρρυντικά ευρήματα, καθώς η προσθήκη μόλις 15 ml ξιδιού στο καθημερινό διαιτολόγιο μείωσε το λίπος (ιδίως το περικοιλιακό) σε ομάδα εθελοντών.

Το ξίδι όμως δεν αποτελεί το μοναδικό συστατικό που φαίνεται να επηρεάζει το σωματικό λίπος, καθώς μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχουν και άλλοι φυσικοί «εχθροί» του.

Να ποιοι είναι: Μία κουταλιά της σούπας τσίλι σος (όπως το ταμπάσκο) και η προσθήκη μουστάρδας στο φαγητό έχει διαπιστωθεί ότι επιταχύνουν τον μεταβολισμό έως 15% τις δύο ώρες μετά το γεύμα. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ομάδα ουσιών που έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν τον λιπώδη ιστό. Δύο φλιτζάνια καφέ περίπου μισή ώρα πριν από αεροβική άσκηση (λ.χ. τζόγκινγκ) αυξάνουν την ποσότητα λίπους που διασπά ο οργανισμός για να τροφοδοτήσει με ενέργεια τους γυμναζόμενους μυς.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη