Βρέθηκε το τέρας του Λοχ Νες και είναι νεκρό! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Βρέθηκε το τέρας του Λοχ Νες και είναι νεκρό! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ) Send to Email Address:Your NameYour Email Address Email check failed, please try again Cancel Ένας φιλόζωος έκανε την αποτρόπαια ανακάλυψη στα Χάιλαντς τηςΣκωτίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Μια μακάβρια ανακάλυψη στις όχθες της σκωτσέζικης λίμνης Λοχ Νες, ενδέχεται να συνδέεται με το άλυτο μυστήριο του Νέσι, του θρυλούμενου ερπετού που σύμφωνα με το μύθο ζει ή ζούσε στη γνωστή λίμνη της βόρειας Σκωτίας. Η ανακάλυψη, ενός σκελετού και των εντοσθίων ενός αλλόκοτου υδρόβιου πλάσματος, έβαλε «φωτιά» στο διαδίκτυο με εκατοντάδες σχόλια να αμφισβητούν ή να επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τον θρυλικό Νέσι. Αλλά το ερώτημα παραμένει ποιος ήταν εκείνος ο οποίος μετέφερε τα μακάβρια απομεινάρια στις όχθες της λίμνης;

Η απάντηση μάλλον ήρθε την Πέμπτη, όταν έγινε γνωστό ότι μια εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών πραγματοποιούσε γυρίσματα στην περιοχή για ένα ντοκιμαντέρ, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται η πληροφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Wikipedia, αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο περίπου αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1932, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο είδος ζώου, όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας. Αργότερα αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν κάπως υπερβολική. Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα «τέρας» μήκους από 6 έως 124 πόδια. Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρούργου», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον. Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με έναν πλησιόσαυρο. Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών.

Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη