ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ

Εντός της ημέρας ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αναμένεται να εκταμιεύσει την υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα προς τους δύο ειδικούς λογαριασμούς. Ο ένας είναι για τα κεφάλαια...

που θα κατευθυνθούν προς την εξυπηρέτηση του χρέους και ο άλλος για τα ποσά που θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, θα έχει σήμερα το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μετά την συνάντησή τους, ο Υπουργός Οικονομικών και ο επικεφαλής του Ε.Μ.Σ. θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχουν συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο για να θέσουν το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων αναφορικά με την υλοποίηση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Αύριο, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αποφασίσει την επαναφορά του ευνοϊκού καθεστώτος παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες (waiver). Πρόκειται για άλλη μία συμβολική κίνηση της Ευρωζώνης που σηματοδοτεί ότι η Αθήνα έχει αρχίσει να ανακτά την εμπιστοσύνη των δανειστών της.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη