Πτήσεις επιτήρησης στα σύνορα με Αλβανία και Σκόπια

Χαμηλές πτήσεις πάνω από φυλάκια και ακριτικά χωριά της Μεθορίου με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ πραγματοποιεί κάθε μήνα η Αεροπορία Στρατού... Σκοπός όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση από το ΓΕΣ είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Με αυτή τη λογική μια φορά το μήνα ένα ελικόπτερο τύπου "Χιούι", στο πλαίσιο της εκπαίδευσή του, με επιβάτες στελέχη της 8ης Ταξιαρχίας πετάει πάνω από χωριά της περιοχής. Μάλιστα πολλές φορές προσγειώνονται σε ορισμένα, και κάθονται στα καφενεία για να μιλήσουν με τοους κατοίκους των παραμεθορίων περιοχών. Η πρόσφατη τέτοια αποστολή έγινε πριν από λίγες ημέρες.

Οι πτήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από πέρυσι, και αποτελούν όπως μας ενημέρωσε αρμοδίως ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ υλοποίηση των μέτρων που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Δεν συνδέονται όπως υποστηρίζουν με το προσφυγικό, ούτε με τις παραβιάσεις που καταγράφηκαν τον Απρίλιο από ελικόπτερα των Σκοπίων.

Από πέρυσι το καλοκαίρι έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν τα ακόλουθα μέτρα: ενίσχυση του προσωπικού των Επιτηρητικών Φυλακίων με στρατιώτες

εκτέλεση Τακτικών Ασκήσεων Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ)

εκτέλεση αναγνωρίσεων και εκπαιδεύσεως στην περιοχή από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ).

πτήσεις επιτήρησης ελικοπτέρων. Δείτε φωτογραφίες από παλαιότερη επιτήρηση συνόρων Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη