Κάθεστε σταυροπόδι; Δείτε πόσο καλό κάνει στην υγεία!

Το σταυροπόδι θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους πιο κομψούς τρόπους που μπορεί να κάτσει κανείς. Την ίδια στιγμή, πολλοί αποφεύγουν αυτή την στάση, καθώς...

το 1999 υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι το σταυροπόδι κάνει “κακό” στην υγεία. Τι ισχύει όμως από όλα αυτά;

Πριν από περίπου 20 χρόνια, μια αμερικανική εταιρεία παραγωγής διαιτητικών σκευασμάτων προειδοποιούσε τους πολίτες ότι το να τοποθετούν το ένα πόδι πάνω από το άλλο αύξανε την αρτηριακή πίεση και δημιουργούσε νευρολογικά προβλήματα.

Είναι γεγονός πως το να πιέζετε τα πόδια σας για πολύ ώρα μπορεί να προκαλέσει προσωρινό μούδιασμα στα πόδια, όμως μια έρευνα που διεξήχθη στην Νότια Κορέα δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την σύνδεση νευρολογικών προβλημάτων με το σταυροπόδι.

Όσον αφορά την αρτηριακή πίεση, οι γιατροί συνήθως προτείνουν να απλώσουμε πρώτα τα πόδια μας πριν την μετρήσουμε.

Πράγματι, μία έρευνα που έλαβε χώρα σε κλινική της Κωνσταντινούπολης μπόρεσε να αποδείξει την σύνδεση αυξημένης αρτηριακής πίεσης και σταυρωμένων ποδιών. Παρόλα αυτά κίνδυνο διατρέχουν μόνο όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υπέρτασης. Αποδείχτηκε πως το σταυροπόδι αυξάνει τις πιθανότητες φλεβικής θρόμβωσης.

Την ίδια στιγμή, έρευνα του Πανεπιστημίου Medical Centre στο Ρότερνταμ κατέληξε στο ότι η ίδια στάση θα μπορούσε να έχει και πολλά οφέλη. Πιο συγκεκριμένα, αυξάνει την επιμήκυνση του απιοειδή μυ 11% περισσότερο από το κάθισμα με απλωμένα πόδια, γεγονός που αυξάνει με την σειρά του βελτιώνει την ευστάθεια των πυελικών αρθρώσεων.

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη