4 εναλλακτικές χρήσεις της βότκας

Όταν ακούς βότκα, είναι λογικό να σου έρχονται στο μυαλό παγωμένα ποτά στην παραλία ή εντυπωσιακά κοκτέιλ...

Δες όμως τι μπορείς να κάνεις με το αγαπημένο σου ποτό, εκτός φυσικά από το να το πιεις.


 1. Αποσμητικά για τα ρούχα ή το σπίτι. Το βασικό συστατικό της βότκας, είναι η αιθυλική αλκοόλη η οποία βρίσκεται και στα περισσότερα αρωματικά χώρου, αλλά είναι ανακατεμένη με πολλά χημικά που προκαλούν αλλεργίες και διαταράσσουν τις ορμόνες. Αντιθέτως η βότκα είναι ακίνδυνη, σκοτώνει τα μικρόβια του αέρα και μπορείτε να προσθέσετε και το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για καλύτερη μυρωδιά.

 2. Παρατείνετε τη ζωή των λουλουδιών σας στο βάζο προσθέτοντας 1 μέρος βότκα σε 5 μέρη νερού. Η βότκα θα σκοτώσει τα μικρόβια που βρίσκονται στο νερό τα οποία δεν αφήνουν το φυτό να αναπτυχθεί, ενώ δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη του φυτού.

 3. Καθαρίστε τα παράθυρα και τις λείες επιφάνειες με ένα βαμβακερό πανί βουτηγμένο σε βότκα. Το αλκοόλ που περιέχει η βότκα απομακρύνει τα λίπη, τη βρωμιά και τις δαχτυλιές. 

4. Κρύες κομπρέσες για τους μυς ή τις μελανιές. Γεμίστε μερικές ειδικές πλαστικές σακούλες με βότκα και βάλτε τες στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσεις την επόμενη φορά που θα νιώσετε πόνο σε κάποιο μέρος του σώματος σου. Η βότκα έχει την ιδιότητα να μην παγώνει, οπότε η κομπρέσα εφαρμόζεται καλύτερα στην πάσχουσα περιοχή.

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη