10 χρήσιμα tips για την κουζίνα!

Πώς να μην μαυρίζουν οι μπανάνες αλλά και πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα φρέσκα αυγά; Το κέικ κάποιων ημερών μπορεί να γίνει πάλι φρέσκο; Σε αυτές τις απλές ερωτήσεις -και σε πολλές ακόμα- έρχεται η πείρα γιαγιάδων και μαμάδων να δώσει τη λύση. Εύκολα και έξυπνα τρικ που θα σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα και θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε κάθε πρόβλημα εύκολα και γρήγορα. Βρείτε τη λύση στη λίστα που ακολουθεί!

1. Ανακαλύψτε τη φρεσκάδα των αυγών Αν δεν είστε σίγουροι ότι τα αυγά στο ψυγείο σας είναι φρέσκα, βουτήξτε τα απλά σε ένα ποτήρι νερό. Τα φρέσκα ανεβαίνουν στην επιφάνεια.

2. Διατηρήστε φρέσκα τα λαχανικά για περισσότερο χρόνο Βάλτε χαρτοπετσέτες στο σημείο που αποθηκεύετε τα λαχανικά στο ψυγείο. Θα απορροφήσουν την υπερβολική υγρασία και αυτό θα εμποδίσει την αποσύνθεσή τους.

3. Για λίγες σταγόνες λεμόνι

Εάν χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες λεμόνι δεν χρειάζεται να το κόψετε ολόκληρο και μετά να το πετάξετε. Τρυπήστε απλώς ένα σημείο του με ένα ξυλάκι για σουβλάκι και αφήστε να στάξει.

4. Διατηρήστε φρέσκα τα μυρωδικά Βάλτε τα σε πλαστικές σακούλες στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε κάθε φορά την ποσότητα που θέλετε.

5. Για να μη δείτε ζωύφια στο αλεύρι και τα ζυμαρικά Βάλτε ένα φύλλο δάφνης στα δοχεία που αποθηκεύετε αλεύρι και ζυμαρικά.

6. Φρέσκο κέικ ξανά! Βρέξτε το με νερό, βάλτε το σε μια χάρτινη σακούλα και στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα. Θα γίνει μαλακό σαν φρέσκο!

7. Για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες Κρεμάστε τες στο ψυγείο και μην τις βάζετε δίπλα σε άλλα φρούτα ή λαχανικά.

8. Φρέσκα ζυμαρικά Τα μαγειρεμένα ζυμαρικά μην τα ζεσταίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο και λίγο πριν σερβίρεται ρίξτε τα σε καυτό νερό. Χωρίς τη σάλτσα, εννοείται!

9. Έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό Έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Δοκιμάστε να προσθέσετε φέτες ωμής πατάτας ή μήλο που απορροφούν το υπερβολικό αλάτι και αφήστε το φαγητό σας σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και αφαιρέστε τα.

10. “Μπούκωσε» η αλατιέρα! Η υγρασία πολύ συχνά κλείνει τις τρυπούλες στην αλατιέρα με αποτέλεσμα το αλάτι να μην πέφτει. Μαζί με το αλάτι βάλτε στην αλατιέρα λίγους κόκκους ρύζι που απορροφούν την υγρασία.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη