Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο!

Ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, που μας θυμίζει τις Κυριακές που τρώγαμε στη γιαγιά…

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο μοσχαράκι γκιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο !!! Υλικά 1 κιλό μοσχάρι σπάλα 350 γρ. κριθαράκι μέτριο 1 φλ. τριμμένη ντομάτα ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ 1/2 φλ. ντοματοχυμό 1 κ.σ. ντοματοπελτέ 1 κ.γ. ζάχαρη 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα Αλάτι, πιπέρι Τυρί για τρίψιμο [κεφαλοτύρι, μυζήθρα σκληρή, παρμεζάνα] Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι

μέχρι να μαλακώσει,

ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και τσιγαρίζουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρέας με το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο

σε 1

φλ. νερό, προσθέτουμε τον ντοματοχυμό τα ντοματάκια κονκασέ τη ζάχαρη και δύο ποτήρια νερό.

Αφήνουμε το κρέας να βράσει μέχρι να μαλακώσει.

Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μόλις βράσει και μαλακώσει το κρέας, το μεταφέρουμε σε ταψί [κατά προτίμηση πήλινο]

το βάζουμε στο φούρνο και ρίχνουμε το κριθαράκι, ½ φλ. ελαιόλαδο και μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι.

Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί.

Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό.

Το αφήνουμε να ψηθεί 40-50΄περίπου ώστε να μαλακώσει τελείως το κρέας και το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

sintayes

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη