Πώς να φτιάξετε σκηνή για το παιδί σας μέσα στο υπνοδωμάτιο!

Ήρθε η ώρα να γίνετε κι εσείς μαζί τους και πάλι παιδιά! Το να φτιάξετε όλοι μαζί μια σκηνή στο υπνοδωμάτιο των παιδιών σας θα τα...

χαροποιήσει ιδιαιτέρως μιας και θα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κέφι και…σεντόνια! Είναι μία από εκείνες τις ημέρες που είστε κουρασμένοι και δεν μπορείτε να πάτε βόλτα έξω και τα παιδιά σας δεν έχουν τίποτα να κάνουν, με αποτέλεσμα να βαριούνται. Δεν θέλετε να σπαταλάνε τον χρόνο μπροστά από την τηλεόραση και σπάτε το κεφάλι σας να βρείτε κάτι δημιουργικό να τα απασχολήσετε.

Συγκεντρώστε τις προμήθειες που θα χρειαστείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σεντόνια και κουβέρτες για να χτίσετε τα «τείχη» της σκηνής και ένα σχοινί ή κορδόνι, αν χρειαστούν, για να στηρίξετε η σκηνή. Ζητήστε από τα παιδιά σας τη βοήθεια τους. Δεν έχει νόημα να τα κάνετε όλα μόνοι σας.

Ξεκινήστε κάνοντας χώρο στο υπνοδωμάτιο μετακινώντας κάποια έπιπλα. Ρωτήστε τα παιδιά σας να σας πουν που ακριβώς την θέλουν. Αποφύγετε μόνο να τη βάλετε στην είσοδο για να μην γκρεμιστεί μόλις μπει κάποιος στο δωμάτιο. Κρεμάστε ένα σεντόνι πάνω από τα έπιπλα που επιλέξατε για να σχηματίσετε την οροφή της σκηνής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον σεντόνι για να χωρίσετε τη σκηνή στη μέση και να τη διαιρέσετε έτσι σε «δωμάτια» για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Τα συρτάρια ή ένα κλειστό παράθυρο μπορεί να φανούν χρήσιμα για να δέσετε την άκρη του σεντονιού ώστε να είναι σταθερά εδραιωμένο.

Θα μπορούσατε επίσης να βάλετε μια φουρκέτα στο σεντόνι και με ένα κορδόνι να το δέσετε από τα ποδαράκια ενός τραπεζιού. Το πώς θα γίνει η σκηνή εξαρτάται πραγματικά από το ποια έπιπλα θα χρησιμοποιήσετε και το πώς θα είναι τοποθετημένα. Αφήστε τα παιδιά να πάρουν πρωτοβουλία και να φέρουν ότι αντικείμενα θέλουν στην σκηνή. Αποφύγετε μόνο να την στερεώσετε σε βιβλία καθώς είναι ελαφριά και μπορεί άνετε να πέσει.

Χρησιμοποιείστε μαξιλάρια για καρέκλες ή επιπλέον σεντόνια. Εμπλουτίστε τη σκηνή σας με φακό ή φανάρια και μαζευτείτε όλοι οικογενειακώς για να εξιστορήστε ιστορίες τρόμου αν τα παιδιά σας είναι μεγάλα ή παραμύθια. Αφήστε τα παιδιά σας να το απολαύσουν! Το να την φτιάξετε είναι η μισή διασκέδαση, η άλλη μισή είναι να παίζουν μέσα στην σκηνή για το υπόλοιπο της ημέρας (ή ημέρες)! Πάρτε μερικές ιδέες: Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη