25 πράγματα που θα έλεγαν οι μανάδες στους γιους

Εντάξει, είμαι κοριτσομάνα, δεν σημαίνει όμως ότι δεν συντονίζομαι και με τις έννοιες των γονιών που έχουν αγόρια.

Κι έτσι, όταν έπεσα πάνω σ΄αυτό εδώ το απίθανο κείμενο στη Huffpost Parents, ένιωσα αμέσως την επιθυμία να το μοιραστώ μαζί σας, κι ας μην συμφωνώ σε όλα με τον αρθρογράφο Tom Matlack.

Η μετάφραση είναι δική μου, σαφώς ερασιτεχνική, αλλά πιστεύω πως η ουσία βρίσκεται στην προσέγγιση και όχι στο συντακτικό και στη γραμματική. Mε άγγιξαν πολύ οι αριθμοί 6, 8, 10 και πάνω απ΄όλα το 25.

Περιμένω τα δικά σας σχόλια για ό,τι θεωρείτε εσείς πιο σημαντικό:

25 πράγματα που θα ήθελα να ξέρουν οι γιοι μου:

1. Είναι πιο δύσκολο να φας, παρά να δώσεις μια γροθιά.

2. Βρες τους ανθρώπους που σε κάνουν να γελάς και κάνε οπωσδήποτε παρέα μαζί τους. Το γέλιο είναι σαν βιταμίνη. Οσο και να γελάς δεν είναι αρκετό!

3. Ενας άντρας που αγκαλιάζει νιώθει πιο καλά με τον εαυτό του.

4. Να διαβάζεις ποίηση.

5. Δεν είναι κακό να βλέπεις τολμηρές ταινίες, αλλά το να κάνεις έρωτα με κάποια που νοιάζεσαι αληθινά είναι χιλιάδες φορές πιο απολαυστικό!

6. Οταν νιώσεις την ανάγκη να κλάψεις, από χαρά ή πόνο, μην το καταπιείς. Αν δεν αφήσεις τα δάκρυα να κυλήσουν, θα παγώσουν στο στήθος σου και θα είναι πιο δύσκολο να αγαπήσεις βαθιά και αληθινά όταν το επιθυμήσεις.

7. Bάλε τη μουσική στη διαπασών όταν έχεις να καθαρίσεις το σπίτι.

8. Κοίταξε βαθιά στα μάτια του ανθρώπου που ερωτεύεσαι για να έρθεις σε επαφή με την ίδια του την ψυχή.

9. Πέρνα ένα σεβαστό μέρος του χρόνου σου με ανθρώπους λιγότερο τυχερούς από σένα. Η καρδιά σου θα γεμίσει ευγνωμοσύνη.

10. Να μη λες ποτέ ψέματα για ό,τι είναι αληθινά σημαντικό. Το πρώτο ψέμα θα σε οδηγήσει αναπόφευκτα στο δεύτερο και μετά στο τρίτο, κι έτσι κάθε φορά θα προδίδεις όλο και περισσότερο τον ίδιο σου τον εαυτό.

11. Βρες μια δουλειά που σε κάνει ευτυχισμένο. Αν μπορείς παράλληλα ν’ αλλάξεις και τον κόσμο, τόσο το καλύτερο.

12. Αν σου δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψεις στη χώρα σου ή σ΄ολόκληρο τον κόσμο, μην τη χάσεις! Θα μάθεις πολύ περισσότερα από ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από σένα, παρά από ανθρώπους που σου μοιάζουν…

13. Το να μην κάνεις τίποτα είναι προτιμότερο από το να κάνεις λάθος. Σίγουρα όμως θα κάνεις λάθη. Χιλιάδες λάθη. Το ζήτημα είναι τι θα μάθεις από τα λάθη σου.

14. Μη βιάζεσαι να παντρευτείς. Το διαζύγιο είναι φρικτή εμπειρία. Ενας καλός γάμος μπορεί να αρχίσει όταν είσαι 21, μπορεί ν΄αρχίσει κι όταν γίνεις 61.

15. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να καπνίσεις ένα κουβανέζικο πούρο μία στις τόσες.

16. Καλό είναι το χρήμα, καλή και η εξουσία, αλλά δεν θα σε γεμίσουν με συναισθήματα αγάπης και χαράς όπως η οικογένειά σου.

17. Αν σου αρέσουν οι άντρες, θα παλέψω μαζί σου για να έχεις ίσα δικαιώματα με κάθε τρόπο.

18. Βρες μια μορφή άσκησης που σου δίνει ευχαρίστηση. Δεν χρειάζεται να είσαι αθλητής, αλλά το σώμα σου είναι ιερό και χρειάζεται να το φροντίζεις, να το χαίρεσαι και να εκφράζεσαι μέσα απ’ αυτό.

19. Το ποτό είναι ευχάριστο όταν συνοδεύεται από μέτρο. Αν όμως ξεφύγεις, ζήτα βοήθεια χωρίς ενδοιασμούς.

20. H ακεραιότητα θα σε πάει μακριά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν τα κότσια να πουν την αλήθεια τους, ανεξάρτητα από τις συνέπειες.

21. Πάντα να δίνεις στη σύντροφό σου τα δώρα για τα γενέθλιά της στο κρεβάτι.

22. Συντονίσου με την πνευματικότητα που κάνει την καρδιά σου να νιώθει όμορφα και “ζεστά”, ακόμα και μες την παγωνιά. Ο Θεός μάς βοηθά, δεν θέλει να νιώθουμε ενοχή και ντροπή για τον εαυτό μας.

23. Το να απολαμβάνεις τον έρωτα είναι υπέροχο, μα το να κρατάς στην αγκαλιά σου την αγαπημένη σου μέσα στη νύχτα είναι ακόμα πιο υπέροχο.

24. Ζήσε με πάθος. Κάνε μεγάλα όνειρα. Μη λυγίζεις.

25. Πάντα να θυμάσαι πως σ’ αγαπώ, ό,τι κι αν συμβαίνει. Δεν γίνεται να με χάσεις. Θα είμαι πάντα εδώ.

Σ΄ ευχαριστούμε Tom Matlack γι΄αυτό το υπέροχο κείμενο, που μας πρόσφερε απλόχερα έμπνευση, σύνδεση και σοφία!

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη