Ψαρονέφρι λεμονάτο με καρότα στη κατσαρόλα

μαγειρεύεται γρήγορα και αφρατεύει καλά.

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ πεντανόστιμο πιάτο με το τρυφερότερο μέρος του χοιρινού, το ψαρονέφρι, που μαγειρεύεται γρήγορα και αφρατεύει καλά. Υλικά συνταγής

1.200 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες ή μικρούς κύβους των 2½ εκ.

100 ml ελαιόλαδο

1 μέτρια ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες

3 μέτριες πατάτες σε μικρά καρεδάκια

1 κ.σ. αλεύρι

χυμός από 1½ λεμόνι

1 κ.γ. ξερό θυμάρι, τριμμένο

1 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένη

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πατέτες και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε και σβήνετε με το χυμό λεμονιού.

Ρίχνετε όσο νερό χρειαστεί ώστε να σκεπαστούν τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτετε το θυμάρι, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.

Το σερβίρετε αμέσως, με τη σάλτσα του. Προαιρετικά το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι.

sintayes

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη