Ανυποχώρητοι οι αγρότες, απειλούν με “black out” στις Εθνικές Οδούς

Ενισχύουν τα μπλόκα και κλείνουν δρόμους για ώρες οι αγρότες. Διάλογο από μηδενική βάση ζητούν από την κυβέρνηση. Στα "μαχαίρια ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους καθεστώς, ενισχύοντας τα μπλόκα και

κλείνοντας δρόμους από σήμερα για περισσότερες ώρες.

Οι συνδικαλιστές του αγροτικού κόσμου ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση από μηδενική βάση, δηλαδή με την προϋπόθεση να αποσυρθούν από το νομοθέτημα οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό που τους αφορούν. Παράλληλα, ζητούν

τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους.Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται και η πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των αγροτών. Πολύωροι αποκλεισμοί εθνικών οδών Πρόβα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών θα αποτελέσει ο σημερινός πολύωρος αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου.Στην Κορινθία οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα του Ισθμού τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό.Στα Τέμπη οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου από τις 12:00 ενώ από τις 17:00 θα κλείσει ο κόμβος Πλατυκάμπου για τουλάχιστον δυο ώρες από αγρότες της Νίκαιας που θα μετακινηθούν εκεί. Παράλληλα, αποκλεισμός θα υπάρξει και στον δρόμο Λάρισας - Αγιάς και Λάρισας - Κοζάνης. Κλείνουν επ’ αόριστον το Τελωνείο των Κήπων Στον Έβρο οι αγρότες αποφάσισαν τον αποκλεισμό επ’ αόριστον του τελωνείου των Κήπων από τις 11.00 το πρωί. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου με την κυβέρνηση καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί το κύριο αίτημα του αγροτικού κόσμου για απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων, ασφαλιστικού και φορολογικού. Μάλιστα διαβεβαίωσε πως οι αγρότες έχουν φροντίσει να καλύψουν τις ανάγκες σε τροφή και νερό των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στο τελωνείο.

Στα χέρια πιάστηκαν αγρότες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ένταση σημειώθηκε την Κυριακή το πρωί στην ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελου στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης.Αγρότες που βρέθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα νέα ασφαλιστικά μέτρα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να πιαστούν "στα χέρια" με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η ένταση πυροδοτήθηκε και απο την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ στον χώρο της εκδήλωσης, για την οποία υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες των συκγεντρωμένων, που δεν ηρέμησαν ούτε όταν οι οργανωτές της εκδήλωσης τους διαβεβαίωναν ότι θα μπορούσαν να μιλήσουν όση ώρα θέλουν, διατυπώνοντας τα επιχειρήματα και τις ενστάσεις τους.Στο στόχαστρο των αγροτών βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής την ώρα που πήγαινε στα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Βιάννου στην Κρήτη.Οι αγρότες, κρατώντας πανό, εξέφρασαν στον υπουργό τη διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό, τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και ζήτησαν από τον κ. Κουρουμπλή να μεταφέρει και αυτός στην κυβέρνηση τα αιτήματά τους. Στα "μαχαίρια" ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, πάντως, βάζουν «φωτιά» και στο πολιτικό σκηνικό με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους. Η Κουμουνδούρου κατήγγειλε ότι αγροτοσυνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με ακραία στοιχεία της Χρυσής Αυγής. Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Κατεβαίνουν ακόμα ένα σκαλί. Επιχειρούν να ταυτίσουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με το φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α. Ο πανικός τους χτυπάει κόκκινο».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη