Κάνει να βγάλεις το σκύλο σου βόλτα στη βροχή;

Είναι γεγονός πως ορισμένα σκυλιά δεν αισθάνονται άνετα με τη βροχή... Όμως τα περισσότερα σκυλιά όπως τα λαμπραντόρ και τα ριτρίβερ,τους αρέσει να κυλιούνται στα νερά και δεν τους νοιάζει αν θα βραχούν.Αν νομίζετε ότι το κατοικίδιό σας, δεν ανήκει σ αυτή την κατηγορία, προσπαθήστε να του αλλάξετε διάθεση ώστε να απολαύσει τη βόλτα που τόσο έχει ανάγκη!ΤοποθεσίαΗ εύρεση κατάλληλου και έξυπνου χώρου για τη βόλτα σας είναι το κλειδί για την επιτυχία. Για τη βέλτιστη άνεση αλλά και ασφάλεια, καλό θα ήταν

να αποφευχθούν οι δρόμοι, οι οποίοι είναι συχνά γεμάτοι από ασταθείς οδηγούς που ενοχλούνται από τη βροχή, λακκούβες και καυσαέρια. Τα δέντρα μπορούν να παρέχουν κάποια προστασία από υγρές συνθήκες.

Ιδανικά βρείτε ένα μέρος με δέντρα και θάμνους.ΠετσέταΚαλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μία πετσέτα ώστε να σκουπίσετε το σώμα του σκύλου σας σε περίπτωση που έχει μουσκέψει αρκετά. Θα το βοηθήσετε ώστε να επανέλθει η θερμοκρασία στο σώμα του και να νιώσει ευχάριστα. Επίσης θα εξυπηρετήσει και εσάς για να μην λερωθεί από λάσπες το σπίτι σας.Αποφύγετε Αστραπές και κεραυνούςΑν η βροχερή βόλτα με το σκύλο σας είναι διασκέδαση, οι αστραπές και οι βροντές δεν είναι! Αν έχετε οποιαδήποτε υποψία ότι οι αστραπές ή οι βροντές θα κάνουν την εμφάνισή τους, γυρίστε το συντομότερο στο χώρο σας. Παρόλο που δεν είναι συνηθισμένο για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα να χτυπηθούν από κεραυνό, δεν είναι όμως και απίθανο. Όπως γνωρίζετε τα σκυλιά συχνά φοβούνται τους δυνατούς και ενοχλητικούς θορύβους που σχετίζονται με ακραία καιρικά φαινόμενα.Σε γενικές γραμμές πάντως, μη φοβηθείτε ότι το σκυλί σας θα πάθει πνευμονία ή θα ανεβάσει πυρετό εάν βγει για μια μικρή βόλτα με βροχή.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη