Λιγκουίνι με σκόρδο και παρμεζάνα

Λιγκουίνι με σκόρδο και παρμεζάνα. Σε ένα τέταρτο θα είσαι έτοιμη...ΥΛΙΚΑ500 γρ. λινγκουίνι15 ml. ελαιόλαδο2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες30 ml χυμό λεμόνι100 γρ. παρμεζάνα τριμμένηΑλάτι κατά βούλησηΦρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούλησηΧρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτάΒαθμός δυσκολίας: ΕύκοληΆτομα: 4ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζουμε τα λινγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Μόλις βράσουν κρατάμε 1 φλ.τσ. απο το νερό τους και τα στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε απο τη φωτιά το τηγάνι.Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το τσιγαρισμένο σκόρδο με όλα τα υγρά του τηγανιού, το χυμό του λεμονιού, την παρμεζάνα και τη μισή ποσότητα απο το νερό που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με αλάτι. πιπέρι, έξτρα παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη