ΑΘΑΝΑΤΟΙ - Η Πολιτεία τούς ξέχασε, αλλά η κοινωνία τους θυμάται:20 χρόνια χωρίς τους ήρωες των Ιμίων...

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν στις 26 Ια­νουαρίου, από την έναρξη της κρίσιμης εβδομάδας των Ιμίων. Νομίζουμε ότι είναι η ώρα να ανάψει η φλόγα της ιστορικής μνήμης... Διότι, δυστυχώς, η ζο­φερή πραγματικότητα με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να φτάνουν έως τις ακτές της Αττικής και της Εύβοιας και τα πολεμικά αεροπλάνα της γείτονος να «αλωνί­ζουν» στο Αιγαίο επιβεβαιώνει ότι η σημερινή πολιτι­κή ηγεσία μας προσπαθεί να ξεπεράσει σε οσφυοκαμψία και τους διαχειριστές της τύχης μας εκείνη την επο­χή, τότε που η χώρα μας απώλεσε εθνικό έδαφος και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχία μας, το οποίο στη συ­νέχεια χαρακτηρίστηκε «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο!…. Σαν χθες, λοιπόν, ο δήμαρχος Καλύμνου Δ. Διακομιχάλης, ο παπάς της ενορίας και 2 συμπολίτες του, αντιδρώντες στην αμφισβήτηση από την Τουρκία της ελληνικότητας των Ιμίων, πήγαν στο νησί και ύψωσαν την ελληνική σημαία. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 31 Ιανουάρι­ου. Ύστερα από σύσκεψη στο Μαξίμου, χωρίς να παρίσταται ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, ο οποί­ος ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή, αποβιβάστηκαν στη Μικρή Ίμια Τούρκοι κομάντος.

Αμέσως απονηώθηκε ελικόπτερο από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο», με πλήρωμα τους 3 ήρωες Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό, οι οποίοι, αφού εντόπισαν στο νησί 10 Τούρκους, διατάχθηκαν να επιστρέψουν στη βάση τους.

Σε λίγα λε­πτά χάθηκαν τα ίχνη του ελικοπτέρου και η επίσημη θέση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ότι η κατάρριψη και ο θάνατος των 3 στρατιωτικών οφειλόταν στην κακοκαιρία!

Βεβαίως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέμειναν να υποστηρίζουν ότι το ελικόπτερο κατερρίφθη από τους Τούρκους.... hellaspress-angel

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη