Αιφνίδιo σκηνικό ρήξης κυβέρνησης με ΔΝΤ και Σόιμπλε

Σκηνικό έντασης και ρήξης δημιουργείται για μια ακόμη φορά στη σχέση της κυβέρνησης με τους δανειστές και κυρίως με το ΔΝΤ, ακριβώς την ώρα που πρέπει να κλείσει και να ψηφιστεί μια λίστα ,με δύσκολα διαχειρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά, μέτρα.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ , οι

αναφορές του στο ΔΝΤ και οι προϋποθέσεις για να μετάσχει στο πρόγραμμα ,προκάλεσαν την «φιλική» συμβουλή του Σόιμπλε στον Αλ.Τσίπρα ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να μην αμφισβητεί τη συμμετοχή του Ταμείου.

Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί την εμπλοκή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης...Δεν ξέρω γιατί το αμφισβητεί, μπορεί να το κάνει για πολιτικούς λόγους» είπε ο κ. Σόιμπλε και αναφέρθηκε και στην ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης, Ο κ. Σόιμπλε κάρφωσε τον κ. Τσίπρα και για την αντίδραση του Μαξίμου για το πρόσφατο δημοσίευμα της Die Welt.

Μένει ένα 1 δισ. να εκταμιευτεί. Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για αυτό και κάναμε κριτική για αυτό. Πολλοί συνάδελφοί μου δεν είναι πολύ χαρούμενοι που όλα γίνονται τελευταία στιγμή με την Ελλάδα. Παρόλο που ο Τσίπρας θεωρεί απαράδεκτη αυτήν την κριτική» είπε ο κ. Σόιμπλε. Η δε παροιμία που χρησιμοποίησε πως «η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά, μέχρι να σπάσει.Αυτό δεν είναι για το καλό της στάμνας» η

κυβέρνηση την εκλαμβάνει ως μια ακόμη πλάγια αναφορά- απειλή για Grexit. Σαρκασμός Μαξίμου: Ευτυχώς που πασχίζει να κρατήσει τη στάμνα γερή

Η απάντηση του Μαξίμου μέσω της Ολγας Γεροβασίλη στον γερμανό υπουργό οικονομικών εμπεριείχε σαρκασμό για την «στάμνα» και τον εμπεριέχει και τον εξής πολιτικό σουρεαλισμό: τον κάλεσε σε μέτωπο κατά του σκληρού ΔΝΤ! Ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”. Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιες απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά. Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένουμε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ. Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της» αναφέρει η ανακοίνωση της κ. Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη μιλώντας στο δελτίο του Μega ανέφερε ότι το ΔΝΤ έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου σε αυτή τη φάση. Σχετικά με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών τον φωτογράφισε ως τον κύριο πομπό των μηνυμάτων περί Grexit.

ΔΝΤ: Είναι εύκολο να φύγουμε, ζητήστε το πληρώστε τα δάνεια και φεύγουμε

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού προκαλούν εκτός από τη χολή Σόιμπλε και την δυσαρέσκεια κύκλων του Ταμείου και της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία είχε προσωπικά εισπράξει τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι επιθυμεί την συμμετοχή του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα διάσωσης. Ανέφεραν μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι πως η απεμπλοκή του Ταμείου είναι εξαιρετικά απλή: ένα αίτημα από την Ελλάδα με ταυτόχρονη αποπληρωμή των δανείων!

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη