Δυσκοιλιότητα: Με ποια ροφήματα θα την καταπολεμήσετε

Για να αντιμετωπίσουμε άμεσα τη δυσκοιλιότητα, συνήθως στρεφόμαστε στα φρούτα και τα λαχανικά... Υπάρχει όμως και μια άλλη απολαυστική λύση που προτείνουν οι ειδικοί. Δείτε ποια είναι αυτή.

Σύμφωνα με την Δρ Felice Schnoll-Sussman, γαστρεντερολόγο από το Ιατρικό Κολλέγιο Γουέιλ του αμερικανικού Πανεπιστημίου Κορνέλ, τα ζεστά ροφήματα ενεργοποιούν το γαστρεντερικό και βοηθούν στην άμεση αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Η ειδικός συνιστά την κατανάλωση καφέ, τσαγιού ή ακόμη και ζεστού νερού για να αντιμετωπίσουμε τις ενοχλήσεις, καθώς η θερμοκρασία του ροφήματος επιτρέπει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και κατ' επέκταση τη διευκόλυνση της γαστρεντερικής λειτουργίας.

Η οδηγία της γαστρεντερολόγου υποστηρίζεται από σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στο επιστημονικό περιοδικό Gut. Η αγγειοδιασταλτική δράση των ζεστών ροφημάτων διευκολύνει τη ροή του αίματος και ενισχύει τη λειτουργία του γαστρεντερικού. Να σημειωθεί πως δεν ευθύνεται η καφεΐνη για την ευεργετική δράση του καφέ ενάντια στη δυσκοιλιότητα, καθώς αντίστοιχη ανακουφιστική επίδραση παρατηρείται και από την κατανάλωση ντεκαφεϊνέ. Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη