ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Συνελήφθη τετραμελής συμμορία από την ασφάλεια Καλαμάτας σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων, που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Μεσσηνία. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν...

δύο άνδρες, 30 και 51 ετών και δύο γυναίκες 22 και 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, αφού επέλεγαν τα θύματά τους, δήλωναν ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο οφείλει στην εφορία και τους αποσπούσαν χρήματα ή ακόμα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι η ομάδα αυτή κατά το χρονικό διάστημα από 6 Αυγούστου έως και 20 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε δύο χωριά στην Μεσσηνιακή Μάνη και στην Τριφυλία, είχαν εξαπατήσει πέντε ηλικιωμένους, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη τρία άτομα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.800 ευρώ.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη