ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΤΑΚΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ : ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ Γ...ΘΕΙ!

ΕΞΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Να υπερασπιστεί τον εαυτό του για την υπόθεση για την οποία του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, προσπάθησε χθες στο Mega ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος... Ο Α. Μητρόπουλος αποκάλυψε πολλά από αυτά που γίνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία τον οδήγησαν εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται και για ένα περιστατικό με τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Μάλιστα, αποκάλυψε ένα παρασκήνιο όταν ο κ.Φλαμπουράρης του ζήτησε να μπει δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και όχι πρώτος, όπως στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.

Όπως είπε βρισκόταν έξω από την τουαλέτα στα γραφεία της Κουμουνδούρου και τότε τον πλησίασε ο κ. Φλαμπουράρης. Όπως ισχυρίζεται ο πρώην βουλευτής, ο κ. Φλαμπουράρης του ζήτησε με εντολή του Αλέξη Τσίπρα να μπει δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Αττικής, προκειμένου την πρώτη θέση να την λάβει ο κ. Μπαλτάς, νυν υπουργός Πολιτισμού.

Με έκπληξη άκουσαν οι δημοσιογράφοι την αποκάλυψη που έκανε ο κ. Μητρόπουλος. Όπως είπε η απάντηση προς τον κ. Φλαμπουράρη ήταν «άντε γαμ…»

Και τότε ο κ. Μητρόπουλος ισχυρίζεται πως ο κ. Φλαμπουράρης ουσιαστικά τον απείλησε πως συγκεκριμένα στελέχη του ΣΔΟΕ Δραγάτσης-Παναγιωτόπουλος θα τον «εξαφανίσουν». Ουσιαστικά ο κ. Μητρόπουλος ευθέως κατηγορεί την κυβέρνηση και το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού πως βρίσκονται πίσω από τη ποινική δίωξη εις βάρος του για φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αναφερόμενος στη δίωξή του, ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για «εγκληματικό μυαλό» που «βαφτίζει τις παρασχεθείσες νομικές υπηρεσίες ως παράνομη δραστηριότητα» και για «διακεκριμένη κατάχρηση από υπηρεσιακούς παράγοντες», σημειώνοντας πως «κάποιος υπερέβη καθήκοντα». Τόνισε, δε, πως έχει δικαιωθεί από το διοικητικό εφετείο για την υπόθεση. Κλήθηκα για μια υπόθεση του '99 για μια αμοιβή που είχε εισπραχθεί από το γραφείο μου στο εξωτερικό, ποτέ δεν την εισέπραξα εγώ, τους απέδειξα ότι τα χρήματα τα έχω επιστρέψει σε άλλους και τα έχω επαναπατρίσει με το νόμο Αλογοσκούφη. Τα έχω δηλώσει και στην φορολογική δήλωση του 2006, όταν ήρθαν τα χρήματα» δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ενημερωμένος για τα όσα διεμήφθησαν από το περιστατικό με τον κ. Φλαμπουράρη και μετά, αλλά τον χαρακτήρισε «αμέτοχο των σχεδίων». Σε ερώτηση, δε, γιατί ο κ. Τσίπρας δεν απέτρεψε σχέδιο σε βάρος του, που καταγγέλλει, από τη στιγμή που ήταν ενήμερος, απάντησε πως «θεωρώ ότι δεν θα είχε τον διακαή πόθο με τέτοια σφοδρή απαξίωση του δικού του έργου να στηρίξει ένα στέλεχος το οποίο εδιώκετο».

Επιπρόσθετα, ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε φόβους για τη ζωή του, σημειώνοντας πως έχει δεχθεί υβριστικές επιθέσεις αρκετές φορές και “το τελευταίο διάστημα φοβάμαι πράγματι μήπως μου συμβεί κάτι κακό».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη