Απλές κινήσεις αυτοάμυνας για γυναίκες: Τι να κάνετε αν σας επιτεθούν στον δρόμο!

Η αυτοάμυνα είναι μια μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να προστατεύονται από επιθέσεις στην καθημερινή τους ζωή.

Πολλοί θεωρούν ότι για να εφαρμόσει κάποιος τεχνικές αυτοάμυνας, πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση ή να έχει παρακολουθήσει σχετικά μαθήματα. Η αλήθεια είναι, όμως, πως ΟΛΕΣ οι γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, μπορούν να εφαρμόσουν την αυτοάμυνα. O Krav Maga Core Instructor Απόστολος Ηλιόπουλος μας αναλύει ορισμένους εύκολους και ιδιαίτερα αποτελεσματικούς τρόπους για να αμυνθούμε σωστά σε περίπτωση επίθεσης.

Τι να κάνετε σε περίπτωση επίθεσης

Ένας γενικός κανόνανς, εάν αντιληφθείτε πως κάποιος σας επιτίθεται με σκοπό να ασκήσει σωματική βία, είναι να γυρίσετε στο πλάι ώστε να αποτελείτε μικρότερο στόχο. Προσπαθήστε να κρατήσετε με κάθε τρόπο τον «αντίπαλο» σας μακριά.

Όπως είστε στο πλάι βάλτε το ένα πόδι σας μπροστά ώστε να αποκτήσετε απόσταση ασφαλείας για το κεφάλι σας. Τοποθετήστε τα χέρια σε αμυντική στάση: το χέρι που είναι στην ίδια πλευρά με το μπροστινό πόδι σας περίπου μισό μέτρο μπροστά από το πρόσωπο σας και το άλλο χέρι να καλύπτει τον θώρακα και το στομάχι σας. Προσπαθείτε να κάνετε ελιγμούς, σκύψτε, χοροπηδήστε, αποσυντονίστε τον άλλον για να έχετε χρόνο να σκεφτείτε την κίνησή σας.

Απλές (και άκρως αποτελεσματικές) τεχνικές αυτοάμυνας

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει τέσσερις πολύ εύκολες τεχνικές αυτοάμυνας που μπορούν να εφαρμοστούν από όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία και την φυσική τους κατάσταση.

Χτύπημα στα γεννητικά όργανα Μια πρώτη τεχνική είναι ένα άμεσο και δυνατό χτύπημα στα γεννητικά όργανα του επιτιθέμενου με ταυτόχρονο χτύπημα ανοιχτής παλάμης στο αυτί, σαν ένα χαστούκι.

Αντικείμενα για να επιτεθούμε

Η γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει αντικείμενα από το φυσικό της περιβάλλον, όπως είναι τα κλειδιά, το χώμα, οι πέτρες και το ξύλο. Μπορεί να έχει πάντα στην τσάντα της κάτι που να λειτουργήσει ως “όπλο” σε περίπτωση ανάγκης.

Πίεση στα μάτια του άλλου Σε απειλή μπροστινού πνιγμού, μια καλή τεχνική είναι να χρησιμοποιήσουμε τα δάχτυλα μας για να πιέσουμε την οφθαλμική κόγχη του άλλου.

Χτύπημα στα πόδια

Μια γρήγορη και αποτελεσματική τακτική είναι ένα δυνατό χτύπημα με το πέλμα μας στο καλάμι ή στα δάχτυλα του ποδιού του επιτιθέμενου και άμεση φυγή.

Σε περίπτωση που ο άλλος τραβήξει από πίσω τα μαλλιά

Αν κάποιος επιτεθεί από πίσω και τραβήξει τα μαλλιά, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σηκώσετε το χέρι σας και να ακινητοποιήσετε το δικό του. Στη συνέχεια γυρνάτε και τον χτυπάτε στα γεννητικά όργανα.

Δείτε τις 7 βασικές κινήσεις αυτοάμυνας που πρέπει να γνωρίζετε Top 7 Self Defense Moves that Women Need to Know - YouTube

var ytcsi = {gt: function(n) {n = (n || '') + 'data_';return ytcsi[n] || (ytcsi[n] = {tick: {},span: {},info: {}});},tick: function(l, t, n) {ytcsi.gt(n).tick[l] = t || +new Date();},span: function(l, s, n) {ytcsi.gt(n).span[l] = (typeof s == 'number') ? s :+new Date() - ytcsi.data_.tick[l];},info: function(k, v, n) {ytcsi.gt(n).info[k] = v;}};ytcsi.perf = window.performance || window.mozPerformance ||window.msPerformance || window.webkitPerformance;ytcsi.tick('_start', ytcsi.perf ? ytcsi.perf.timing.responseStart : null);if (document.webkitVisibilityState == 'prerender') {ytcsi.info('prerender', 1);document.addEventListener('webkitvisibilitychange', function() {ytcsi.tick('_start');}, false);}

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη