Μυστικά για να κάθεστε και να στέκεστε με τον πιο σωστό τρόπο!

H στάση του σώματος μπορεί πραγματικά να καθορίσει την καθημερινότητά μας.

Η λανθασμένη στάση σώματος μπορεί να οδηγήσει σταδιακά σε χρόνιους πόνους, προβλήματα υγείας και εντέλει κακή ποιότητα ζωής. Μπορείτε να αλλάξετε την στάση του σώματός σας, κάνοντας μικρές συνήθειες στη καθημερινότητα κι εκπαιδεύοντας το σώμα σας να κινείται και να κάθεται με πιο σωστό τρόπο. Ο κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος, φυσικοθεραπευτής και χειροθεραπευτής εξηγεί. Πώς πρέπει να στέκεστε

Προσπαθήστε να περπατάτε σαν να έχετε ένα βιβλίο στο κεφάλι σας και να κρατάτε τους μύες της κοιλιάς σφιχτούς (μέσα η κοιλιά, έξω το στήθος, πίσω οι ώμοι). Κρατάτε τα πόδια σας ανοιχτά όσο είναι το άνοιγμα των ώμων σας. Να περπατάτε με το ίδιο βάρος αριστερά και δεξιά.

Το πηγούνι να βρίσκεται στην ευθεία και να μην κοιτάτε το πάτωμα.

Κρατάτε τα γόνατα σας ελάχιστα λυγισμένα. Αφήνετε τα χέρια σας χαλαρά δίπλα στο κορμί σας. Κρατάτε το κεφάλι ευθυγραμμισμένο, με τα αυτιά σας να είναι παράλληλα με τους ώμους σας. Πώς πρέπει να κάθεστε (σε καρέκλα και υπολογιστή) Τα πέλματα πρέπει να αγγίζουν πάντοτε το πάτωμα. Οι αστράγαλοι πρέπει να είναι μπροστά από τα γόνατα. Μη σταυρώνετε τα πόδια σας. Μην κάθεστε στην άκρη της καρέκλας. Η πλάτη πρέπει να ακουμπάει στην καρέκλα. Το φως πρέπει να είναι πίσω ή στα πλάγια και όχι μπρος για να μην σας κάνει να σκύβετε περισσότερο προς την οθόνη. Μετακινήστε την καρέκλα σας κάτω από το γραφείο έτσι ώστε να μην πρέπει να τεντώνεστε ή να σκύβετε και προσαρμόστε το κάθισμα ώστε να στηρίζει την μέση. Αντίστοιχα, στο αυτοκίνητο προσαρμόστε τη θέση σας έτσι, ώστε να μην τεντώνεστε για να φτάσετε τα πετάλια ή το τιμόνι. Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή, πρέπει να είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να τα χρησιμοποιείτε εύκολα όταν οι ώμοι είναι χαλαροί και οι αγκώνες σε 90 μοίρες.

Η θέση της οθόνης του υπολογιστή, πρέπει να είναι σε ευθεία με το κεφάλι, στο επίπεδο των ματιών για να μην χρειάζεται να έχουμε πολλή ώρα τον αυχένα σε λάθος θέση. Προσπαθήστε να αποφεύγετε να κάθεστε στην ίδια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φροντίστε να σηκώνεστε ανά 20 λεπτά και να κάνετε μια βόλτα.

Όπως εξηγεί ο κ. Αγγελόπουλος, είναι πολύ σημαντικό να αλλάξετε μικρές συνήθειες για να βελτιώσετε και την ποιότητα ζωής σας. Αν το φροντίσετε στην καθημερινότητα σας, θα δείτε άμεσα αποτελέσματα στον επαγγελματικό σας χώρο, στον κοινωνικό σας τομέα και στο οικογενειακό σας περιβάλλον.

mama365

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη