Τελεσίγραφο Τουσκ στην Αθήνα: «Συμφωνία ή χρεοκοπία»

Το 1821 το ερώτημα ήταν " Ελευθερία ή Θάνατος" και εμείς θα φοβηθούμε το "Ελευθερία ή ...χρεοκοπία"και μάλιστα όταν η χρεοκοπία

θα είναι

κυρίως όχι δική μας, αλλά της Ε.Ε ; ΑΛΕΞ Η Σύνοδος κορυφής θα βάλει τέλος στις ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει μαγική λύση δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τούσκ στέλνοντας έτσι ένα αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα πως δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια. Ωστόσο, τονίζει ότι η σύνοδος δεν είναι το τελευταίο βήμα.

Ο κ. Τούσκ ανέφερε πως ύστερα από τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν υπήρξε ο απαραίτητος συμβιβασμός και απομένουν μόλις έντεκα ημέρες για τη λήξη του προγράμματος. Το παιχνίδι του δειλού πρέπει να τελειώσει, όπως επίσης και το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών γιατί δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι. Είναι η πραγματικότητα και θα έχει συνέπειες πρώτα απ’ όλα για τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στόχος της Συνόδου Κορυφής είναι να βεβαιωθούμε ότι ο ένας καταλαβαίνει τις θέσεις του άλλου και τις συνέπειες των πράξεων μας.

Να φύγουν οι ψευδαισθήσεις ότι θα υπάρξει μαγική λύση», συμπληρώνει εξηγώντας τους λόγους που την συγκάλεσε.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η Σύνοδος δεν θα είναι το τελευταίο βήμα αφού δεν θα υπάρξει λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση καθώς αυτό είναι δουλειά των υπουργών οικονομικών. Είμαστε κοντά στο σημείο που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ που αυτού που εγώ πιστεύω ότι είναι μια καλή συμφωνία για την παροχή στήριξης ή να βαδίσει προς την πτώχευση».

Στο τέλος της μέρας αυτό μπορεί να είναι μόνο ελληνική απόφαση και ευθύνη.

Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο μερικές ημέρες. Ας τις αξιοποιήσουμε σωστά. tanea

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη