Παπάς αφήνει την εκκλησία για… τον γάμο!

Μια μεγάλη έκπληξη επιφύλαξε ένας ιερέας στο ποίμνιό του στην Αυστρία όταν μετά το κήρυγμά του την Δευτέρα του Πάσχα, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει το ιερατείο για να παντρευτεί μια γυναίκα με την οποία έχει σχέση εδώ και…

χρόνια.

Ο Μαξιμίλιαν Τόντλινγκ, είπε στους ενορίτες του πως θα εγκαταλείψει τη δουλειά του τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια τους ζήτησε να καταλάβουν για ποιο λόγο θα το έκανε.

Ο Τόντλινγκ που βρίσκεται στη συγκεκριμένη ενορία εδώ και 8 χρόνια, είναι πολύ δημοφιλής σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Kronen Zeitung. Όπως δήλωσε ο ίδιος στους πιστούς έχει σχέση με μια γυναίκα που ονομάζεται Νόρα και εργάζεται σε μια καθολική οργάνωση που φροντίζει άστεγους και φτωχούς. Δεν θέλαμε πλέον να κρατάμε κρυφή τη σχέση μας. Το βήμα αυτό δεν ήταν εύκολο για μένα, αλλά νιώθω πολύ χαρούμενος και ανακουφισμένος που μπορούμε πλέον να ζούμε με ειλικρίνεια» δήλωσε ο κληρικός στο αυστριακό κανάλι ORF.

Πρόσθεσε πως ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου του αντέδρασε θετικά ενώ όσον αφορά στην κακή κριτική τόνισε πως «είναι κατανοητή».

Συμπλήρωσε δε πως χρειάστηκαν 4 χρόνια για να αποφασίσουν με τη σύντροφό του ποια είναι η καλύτερη απόφαση και για τους δύο και πως εντέλει γνώριζε πως δεν μπορούσε να παραμείνει πιστός στον όρκο αγαμίας του. Ο ίδιος και η Νόρα ελπίζουν να παντρευτούν στην εκκλησία.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη