Απίστευτο! Γλιτώστε ΤΩΡΑ από τα σφραγίσματα και τους οδοντιάτρους με αυτές τις τροφές.

Όλο και συχνότερα ακούγεται η άποψη πως αν δίνουμε τα κατάλληλα «καύσιμα» στον οργανισμό μας, αυτός από μόνος του θεραπεύει τα προβλήματα που κατά καιρούς εμφανίζονται. Σύμφωνα με την American Dental Association, ο λόγος που χαλάνε τα δόντια μας είναι ο εξής:... Προκύπτει από κατάλοιπα υδατανθράκων από τροφές όπως το γάλα, οι σταφίδες και τα γλυκά, που μένουν πάνω στα δόντια μας. Τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο στόμα μας βρίσκουν το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν σε αυτά τα κατάλοιπα, τα οποία στη συνέχεια εκκρίνουν οξέα και με την πάροδο του χρόνου αυτό καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών μας. Η παραπάνω θεωρία βέβαια έχει τα εξής κενά: Πολλοί άνθρωποι υποανάπτυκτων περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό, πόσο μάλλον για να πλύνουν τα δόντια τους, έχουν απίστευτη οδοντοστοιχία.

Τα βακτήρια δεν τρέφονται με κατεργασμένη ζάχαρη ή άμυλο.

Τα τρόφιμα που προτιμούν τα βακτήρια όπως το γάλα, τα λαχανικά, το κρέας, το ψάρι και τα φρούτα, δεν συμπεριλαμβάνονται -συνήθως- στις αιτίες που καταστρέφουν τα δόντια μας.

Αν λοιπόν η παραπάνω επίσημη εξήγηση είναι ελλιπής, για ποιο λόγο χαλάνε τα δόντια μας; Τι πραγματικά συμβαίνει

Σύμφωνα με έρευνα του δρ. Weston Price και άλλων επιφανών οδοντιάτρων, τα αίτια είναι τρία: Η διατροφή μας δεν περιέχει αρκετά μεταλλικά στοιχεία.

Η διατροφή μας δεν περιέχει αρκετούς λιποδιαλύτες όπως βιταμίνες Α, D, E και Κ.

Ο οργανισμός μας δεν απορροφά σωστά τα θρεπτικά συστατικά των τροφών μας.

Με την πάροδο του χρόνου, εάν η διατροφή μας δεν περιέχει αρκετές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, η σύσταση του αίματός μας και η αναλογία ασβεστίου και φωσφόρου στον οργανισμό μας διαταράσσονται, με αποτέλεσμα πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε να τα «τραβάμε» από τα οστά δημιουργώντας προβλήματα τόσο σε αυτά όσο και στα δόντια μας. Τι μπορούμε να κάνουμε

Εστιάστε στις παρακάτω τροφές: Λάδι καρύδας, βιολογικά γαλακτοκομικά (ειδικά το βούτυρο), κρέας από ζώα που είστε σίγουροι ότι τρέφονταν φυσικά, θαλασσινά και ζωμό οστών.

Βιολογικά λαχανικά, μαγειρεμένα σε ζωμό οστών.

Για το κρέας σας προτιμήστε αδένες ή άλλα όργανα όπως το συκώτι.

Περιορίστε τροφές πλούσιες σε φυτικό οξύ όπως τα σιτηρά, τα φασόλια, τα καρύδια και τους ξηρούς καρπούς, όπως επίσης και τις κατεργασμένες τροφές όπως το αλεύρι και τη ζάχαρη.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη