Αποκαλυψεις Νικολόπουλου: Έρχεται η σειρά για άλλους 10 Μπόμπολες!

Για την ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένουγια αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος στην σημερινή ομιλία του δεν παρέλειψε να αναδείξει τον ρόλο των ΜΜΕ και των μνημονιακών βαστάζων της ολιγαρχίας, αποκαλύπτοντας:... Τουλάχιστον άλλα 10 από τα ηχηρά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής του τόπου, που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και «μαύρου» χρήματος, παίρνουν σειρά και αναμένεται να ακολουθήσουν το δρόμο που υποχρεώθηκε να «βαδίσει» ο Λεωνίδας Μπόμπολας… Να αντιμετωπίσουν, δηλαδή, τα εντάλματα σύλληψης και τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Αυτός είναι ο λόγος που οι μνημονιακοί και κράχτες αλαλάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ εις βάρος της κυβέρνησης Τσίπρα –Καμένου γιατί επίκεινται να προσαχθούν άμεσα προς έλεγχο και άλλα πρόσωπα του μιντιακού στερεώματος.

Η Κυβέρνησης οφείλει να πληροφορήσει τον Ελληνικό λαό εάν είναι αλήθεια ή ψέματα ότι : «Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου συνέταξε, όντως, εις βάρος του Λ. Μπόμπολα μηνυτήρια αναφορά που απεστάλη στην οικονομική Εισαγγελία; Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του ως άνω επιχειρηματία και ο εν λόγω συλλήφθηκε, όντως, από την αστυνομία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες; Τέλος είναι αληθές ή ψευδές, ότι ο εν λόγω αυτοβούλως προσήλθε προς την εισαγγελία; Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Όποιοι Βουλευτές, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, αρνούνται να συνδράμουν την εθνική προσπάθεια για την «άμυνα» της χώρας και την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων, πρέπει να απαντήσουν, θέλουν η χώρα να πάθει «ασφυξία»; Με την άρνηση τους κάνουν καλό ή κακό στην πατρίδα και στους Έλληνες πολίτες;

Με το δικό τους «όχι», θέλουν να σταλεί το μήνυμα ότι η χώρα δεν αντέχει, ότι η κυβέρνηση δεν αντέχει ή ότι ο λαός δεν αντέχει;

Έχουν επιτέλους καταλάβει ότι με την άρνηση τους, είναι σαν να λένε στους ξένους δανειστές «σφίξτε τους και άλλο», «φέρτε ασφυξία στη χώρα» και «προσπαθήστε να ρίξετε αυτή την κυβέρνηση»;

Καλά, δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν και τι λένε ή το καταλαβαίνουν και το κάνουν έτσι ξεδιάντροπα;

Είναι περήφανοι όσοι από αυτή την εθνική προσπάθεια κάποιοι θέλουν να λείπουν αλλά και οι άλλοι που βάζουν εμπόδια, ποιους εξυπηρετούν; Τους Έλληνες ή τους ξένους; Το μεσημέρι στην Βουλή παρεξηγήθηκαν όταν άκουσαν τον Υπουργό κ. Ν. Βούτση ακριβώς να τους καλεί να διαλέξουν «στρατόπεδο» και να καταλάβουν, ότι με την συμπεριφορά τους εξυπηρετούν τους ξένους δανειστές.

Σήμερα φρόντισαν οι μνημονιακοί και οι νεομνημονιακοί με τις απαράδεκτες φωνασκίες ους, να θυμίσουν και να κάνουν ξεκάθαρο, σε όσους έχουν ακόμη επιφυλάξεις για το ποιο ρόλο έπαιξαν ή παίζουν οι Α. Σαμαράς, Ε. Βενιζέλος και η «παρέα» τους.

Απεκαλύφθη από τους πρόθυμους και κράχτες βουλευτές πως δεν ήταν ψέμα οι Σαμαράς και Βενιζέλος -οι δύο πρώην συμπρωθυπουργοί- όταν αποφάσιζαν να οδηγήσουν τη χώρα στις εκλογές, είχαν προηγουμένως ναρκοθετήσει την πορεία της επόμενης κυβέρνησης, συνεργώντας με τους ξένους δανειστές, ώστε να μείνει χωρίς ρευστότητα και αφού δεν θα είχε ούτε ένα ευρώ, τότε υπολόγιζαν ότι θα γονάτιζε, θα υπέκυπτε και θα κατέρρεε.

Ας το πουν καθαρά τι θέλουν. Η χώρα να παραδώσει τα όπλα; Θέλουν τελικά οι «Ποταμίσιοι» και οι δήθεν φιλοευρωπαϊστές των Σαμαρά και Βενιζέλου, όλοι μαζί που έγιναν ένα, να εφαρμόσουμε το e – mail Χαρδούβελη; Αυτό λένε; Να πάμε, λοιπόν, στους δανειστές και τι να πούμε, «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»; Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης υπακούει και καλύπτει απόλυτα την έκτακτη και πρωτεύουσα ανάγκη της χώρας, που δεν είναι άλλη παρά η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ρευστότητας;

Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται στην κρίσιμη φάση μιας σκληρής, δύσκολης διαπραγμάτευσης, που παλεύει για να βγούμε από την κρίση, αλλά με την κοινωνία όρθια, χωρίς νέα σκληρά μέτρα, χωρίς να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις μισθών, συντάξεων και νέες απολύσεις;

Αλήθεια ο κ. Βενιζέλος δεν ντράπηκε, από το βήμα αυτό να μας ζητά να κάνουμε, που μας ζητά ότι έκανε αυτός το 2009;

Δεν έμαθε τίποτα. Και όχι μόνον αυτό αλλά μας κατηγορεί γιατί δεν «κάτσαμε στα 4» όπως έκαναν αυτοί και γιατί δεν συνομολογούμε αντιλαϊκά μνημόνια;

Αυτοί που πήραν τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, για να τα κουρέψουν, αυτοί που έφεραν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τις οποίες επέβαλαν χαράτσια και περικοπές εισοδημάτων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αυτό αρνούμαστε να κάνουμε τόσους μήνες με όλους τους τρόπους που μπορούμε, ανοιχτά, συζητώντας με τον κόσμο και ξέροντας, ότι παίρνουμε την ευθύνη των πράξεών μας και των αποφάσεών μας. Θα συνεχίσουμε τόσο αποφασιστικά και για να πετύχουμε τώρα μια συμφωνία – γέφυρα στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη και για να πάμε στη μεγάλη συμφωνία του καλοκαιριού, που θα αποδεσμεύσει τη χώρα, τους πόρους της, τα προγράμματα της κ.λπ.

Σήμερα προχωράμε σε έναν αναγκαίο βραχυπρόθεσμο εσωτερικό δανεισμό για την αύξηση της ρευστότητας.

Με όσα ακούστηκαν από τους πρόθυμους στα κελεύσματα των πιστωτών, μνημονιακούς Βουλευτές κατάλαβαν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ότι πραγματικά έχει αλλάξει το «δόγμα του Αντώνη Σαμαρά».

Και το κατάλαβε σήμερα ακόμη καλύτερα, ο Ελληνικός λαός, ακούγοντας τους ομιλητές της αντιπολίτευσης. «Καθίστε στα τέσσερα» είχε πει στους Υπουργούς του και αυτό ζητάει να κάνουν και σήμερα οι βουλευτές του.

Νομίζουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Ευτυχώς καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά.

Μου κάνει εντύπωση, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, δεν έχουν βγει ακόμα στον κόσμο έξω; Δεν ακούν τον κόσμο; Οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να παλέψουν μέχρι τελικής συμφωνίας.

Δεν άκουσαν από το στόμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, πως αν χρειαστεί, ακόμη και η Εκκλησία προσφέρει την περιουσία της για αυτή την προσπάθεια, όπως και παλαιότερα έκανε συμμετέχοντας στους αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία, είναι έτοιμη να προσφέρει.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα κάνουν τελικά οι περισσότεροι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι της χώρας.

Αυτό που κάνει αυτός ο περήφανος Ελληνικός λαός.

Λυπάμαι ειλικρινά επειδή για μία κόμη φορά οι απελθόντες συμπρωθυπουργοί απέδειξαν, ότι τους είναι αδιανόητο να αναγνωρίσουν πως μια Ελληνική κυβέρνηση δίνει με πίστη μία σκληρή μάχη σε άλλη λογική. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου προχωρά με αποφασιστικότατα, γνωρίζοντας το τι διεκδικεί προς όφελος του τόπου.

Εμείς συμφωνούμε πως πρέπει να δοθεί αυτή η ελάχιστη αλληλεγγύη των ΟΤΑ, σε αυτή την δύσκολη διαπραγμάτευση γιατί αυτή την εντολή έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Ο κόσμος καταλαβαίνει, ότι όλη αυτή η υπόθεση γίνεται για να έχουμε μία πετυχημένη διαπραγμάτευση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η μνημονιακή παρέα του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου εξακολουθεί να ονειρεύεται μνημόνια. Οπότε μοιάζει τελείως φυσικό που σε καθημερινή βάση καλεί την κυβέρνηση με φωνασκίες, να βιαστεί να υπογράψει όλα όσα υπαγορεύουν οι δανειστές., χωρίς καν να διαπραγματευτεί για το συμφέρον της χώρας μας, χωρίς καν να δώσει την παραμικρή μάχη.

Το πραγματικά ανησυχητικό όμως είναι ότι η μνημονιακή παρέα συντάσσεται με την χορεία των πιο σκληροπυρηνικών Ευρωπαίων δανειστών, θεσμικών ή μη, που απαιτούν την απόλυτη υποταγή της πατρίδας μας, αλλά ότι έχει αναλάβει πλέον χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό τον ρόλο του εκπροσώπου και του συνηγόρου των δανειστώ.

Κατάντησε δυστυχώς να υιοθετεί άκριτα και την τελευταία αξίωση των δανειστών και να πιέζει το ίδιο ασφυκτικά για την ολοκληρωτική οικονομική παράδοση της πατρίδας μας

Είναι όντως τραγικό. Για την υπόθεση Λ. Μπόμπολα

Η Κυβέρνηση με αυτή τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προχώρησε σε μια κίνηση ελιγμού στα πλαίσια της σκληρής διαπραγμάτευσης που διεξάγει με τους δανειστές. Η παγίδα οικονομικής ασφυξίας που χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης, προκειμένου να συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας με άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα βρίσκει τη σθεναρή αντίστασή μας.

Ζητάμε απλά αυτή την κοινή συμπόρευση στην αλληλεγγύη, προσφέροντας την εγγύηση του κράτους για την επιστροφή των διαθεσίμων και με τόκο. Αυτό θα γίνει, για αυτό ας μην τρίβουν λοιπόν τα χέρια τους κάποιοι.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη