Αιτωλοακαρνανία: Nεαροί ξάφριζαν σπίτια και μοναστήρια

Σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα ήταν οι δυο νεαροί ηλικίας 18 και 19 χρόνων που κρύβονταν πίσω από τουλάχιστον τέσσερις κλοπές, οι οποίες είχαν γίνει τους τελευταίους τρεις μήνες σε σπίτια και ένα μοναστήρι σε διάφορες… περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Η συνεργασία των ανδρών της Ασφάλειας Μεσολογγίου και του αστυνομικού τμήματος Αστακού οδήγησε στην εξιχνίαση δύο κλοπών στο Μεσολόγγι που είχε διαπράξει ένας 18χρονος την Παραμονή Χριστουγέννων του 2014 και στις 30 Ιανουαρίου φέτος. Ο δράστης είχε αρπάξει κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ από το σπίτι μιας 82χρονης και 80 ευρώ μαζί με κοσμήματα άγνωστης αξίας από το σπίτι μιας 68χρονης.

Τις άλλες δυο κλοπές, που έγιναν στις 14 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου, είχε διαπράξει ο 19χρονος συνεργός του. Στην πρώτη περίπτωση είχε κλέψει 1.220 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ από το σπίτι μιας 74χρονης στο Ευηνοχώρι και στη δεύτερη, μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του, είχε κλέψει 2.000 ευρώ από μια 61χρονη μέσα στη μονή της Αγίας Παρασκευής στην Παλαιομάνινα με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Σε βάρος των δυο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν είχαν διαπράξει και άλλες παρανομίες.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη