«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κράτησαν μια έντιμη στάση»

Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός απέδειξαν ότι όταν διεκδικείς το δίκιο, τότε μπορείς και να συνδιαλέγεσαι με όλους. Η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κράτησαν μία έντιμη και δίκαιη στάση, ζητώντας…

τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε την εντολή που λάβαμε στις εκλογές στις 25ης Ιανουαρίου».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στα Καλάβρυτα, σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αλλά και της επταμερούς συνάντησης.

Επίσης. ο υπουργός Εθνικής «Αμυνας σημείωσε ότι «χαίρομαι ιδιαίτερα που η έκβαση αυτών των συνομιλιών είναι θετική και που οι εταίροι μας αντιλήφθησαν ότι δεν μπορεί να διοικείται μία χώρα από μία κυβέρνηση, η οποία μεταφράζει τα νομοσχέδια τα που της στέλνουν, αλλά εφαρμόζοντας την εντολή που δίνει ο λαός» και κατέληξε: «Θεωρώ ότι η απόφαση να ακολουθηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι πάρα πολύ σημαντική, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για μια πρώτη αποτίμηση της Συνόδου, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως είναι πολύ θετικά τα αποτελέσματα, διότι όπως πρόσθεσε, «η κυβέρνηση πέτυχε αυτό το οποίο ζήτησε, μια γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο, εφαρμόζοντας μια πολιτική στην οποία δεν θα υπάρχουν νέα εξοντωτικά μέτρα για τον ελληνικό λαό και εφαρμόζοντας την πολιτική την οποία έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να εφαρμόσει».

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι εταίροι, ο Πάνος Καμμένος απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: «Δε ξέρω αν κάποιοι το θέλουν. Μπορεί, κάποιοι, να πιστεύουν, λόγω της ιστορίας τους, ότι στις Δημοκρατίες, εντολές δίνουν άλλοι πλην του λαού. Και λυπάμαι γιατί κάποιοι εξ αυτών έχουν κυβερνητικές θέσεις. Θα πρέπει να καταλάβουν – και αυτό αφορά τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, την Ελλάδα – ότι την επιλογή των κυβερνήσεων την κάνουν οι λαοί. Δε την κάνουν ούτε οι πιστωτές, ούτε οι θεσμοί. Πρέπει λοιπόν να σεβαστούν τη Δημοκρατία, να σεβαστούν το Σύνταγμα, να σεβαστούν την εθνική ανεξαρτησία των χωρών και να θυμηθούν ότι στην Ευρώπη, όλες οι χώρες είμαστε ισότιμες».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη