Σύμμαχος της Ουκρανίας δηλώνει η Ρουμανία

Η Ρουμανία στηρίζει την κυριαρχία, την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, τόνισε ο Ρουμάνος πρόεδρος, Κλάους Γιοχάνις, υπογραμμίζοντας ότι το Βουκουρέστι επιθυμεί να είναι ενεργός παράγοντας στην εξεύρεση…

πολιτικής λύσης στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρουμανία θέλει να είναι ενεργός παράγοντας στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία και στην προώθηση της δημοκρατίας και της ειρήνης στην περιοχή. Μας ενδιαφέρει να έχουμε μία γειτονική χώρα, που είναι σταθερά προσηλωμένη στην εδραίωση της δημοκρατίας και στην πορεία της προς τον εξευρωπαϊσμό" είπε ο κ. Γιοχάνις σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο "Χένρι Κοάντα" του Βουκουρεστίου, πριν από την αναχώρηση για επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας δήλωσε ότι η επίσκεψή του θα αρχίσει με συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο και ότι θα συνεχίσει με συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ και τον πρόεδρο της Ουκρανικής Βουλής, Βολοντίμιρ Γκρόισμαν. Θέλω να επαναλάβω την συνεχή υποστήριξή μας στην Ουκρανία και στην ευρωπαϊκή της πορεία" τόνισε ο πρόεδρος της Ρουμανίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Γιοχάνις είπε ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών του με την ουκρανική ηγεσία θα βρεθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και διμερή ζητήματα, επισημαίνοντας ότι θα εκφράσει, για άλλη μια φορά, τη στήριξη της Ρουμανίας στην κυριαρχία, ενότητα και εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Η Ρουμανία είναι πλήρως προσηλωμένη στην ενίσχυση της συνεργασίας και της εταιρικής σχέσης των χωρών μας, όσον αφορά τον πολιτικό διάλογο και την υλοποίηση έργων" τόνισε.

Ο κ. Γιοχάνις ανέφερε ότι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη στήριξη της ρουμανικής κοινότητας στην Ουκρανία και της ουκρανικής κοινότητας στη Ρουμανία και ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, με την επανενεργοποίηση κυβερνητικών μηχανισμών

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη